Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anettes ilska efter fyndet i skogen: ”Faktiskt elakt”

Anette Johansson från Helsingborg är upprörd efter fyndet. Foto: Privat
Tre döda kycklingar låg i kartongen i skogen. Foto: Privat

Anette Johansson hittade tre döda kycklingar i en kartong i skogen.

Nu rasar hon efter fyndet.

– Personen hade kunnat kontakta vem som helst, lagt upp en annons på Facebook eller ringt djursjukhuset, säger hon.

Enligt Lokaltidningen, som först skrev om upptäckten i skogen, har Anette Johansson från Helsingborg tidigare arbetat ideellt med hemlösa katter. 

Därför har hon som vana att titta i kartonger och lådor som lämnats i naturen så att de innehåller hjälpslösa katter. Den här gången var det små livlösa kycklingar i lådan.

Intill kycklingarna låg två tomma skålar. Foto: Privat

”Fortfarande mjuka i kroppen”

Det var i veckan som hon gick i Bruce skog i Helsingborgs utkanter med sina hundar när hon upptäckte flyttkartongen inne i skogen.

– Det lär ingenting från kartongen. När jag vände på den såg jag pressat hö och något ljust och gulaktigt. Där låg tre stycken döda kycklingar. De var fortfarande mjuka i kroppen, säger hon.

– Intill låg det två skålar, troligen nyinköpta. Men de var tomma.

Lämnades för att dö

Kycklingarna var livlösa och Anette Johansson vet inte hur länge de legat där. Men hon bestämde sig för att se till så att djuren flyttades från skogen. 

Nu reagerar hon med full kraft mot människor som lämnar djur. Eftersom kycklingarna fortfarande var mjuka när hon fann dem är hon säker på att de lämnades för att dö.

– Jag tycker det är skitdåligt. De har säkert brytt sig om kycklingarna när de varit hemma, men sen tröttnar de och önskar att någon annan tar hand om deras besvär. Det är så slött, säger Anette Johansson.

– Det är faktiskt elakt. Om jag nu ska ursäkta personen, så kunde personen satt lådan under ett träd på parkeringen. Då hade garanterat någon hittat kartongen. 

Kycklingarna var fortfarande mjuka när Anette Johansson hittade dem. Foto: Privat

”Klandrar mig själv”

Nu ska Anette Johansson anmäla händelsen till Länsstyrelsen. Inte för att hon tror att utredningen kommer att visa vem som lämnade kycklingarna i skogen – utan för statistikens skull.

– Jag klandrar mig lite själv också. Jag tänker: ”fan att jag inte gick tidigare”. Då hade de kanske fortfarande varit vid liv när jag kom dit. Jag vet att jag inte kan tänka så, men jag gör det ändå, säger hon.