Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Andreas Carlsson är efterlyst av Interpol

Andreas Carlsson.
Foto: Privat
Sex personer skadades vid attacken i Malmö.
Foto: Patrick Persson
En man skadades allvarligt.
Foto: Patrick Persson / Tt

MALMÖ. Andreas Carlsson, nyckelperson inom Svenskarnas parti, har sedan tidigare varit häktad i sin frånvaro misstänkt för mordförsök efter knivdådet på Möllevången i Malmö.

Nu har polisen valt att gå ut med en internationell efterlysning.

– Han söks nu via EPU, polisens personuppgiftsregister och Interpol, säger Sten Ove Nilsson, kriminalinspektör vid polisen i Malmö, till Aftonbladet.

I samband med knivdådet på Möllevången i Malmö den 8 mars i år skadades sex person varav en mycket allvarligt. Två personer sitter i nuläget häktade misstänkta för mordförsök och ytterligare en person är misstänkt för försök till mord men försatt på fri fot.

Som Kvällsposten tidigare har berättat är även Andreas Carlsson häktad i sin frånvaro misstänkt för inblandning i knivdådet. Han har pekats ut av flera av offren och polisen tror att han just nu befinner sig utomlands.

– Vi misstänker att han tagit sig till Ukraina eftersom han har varit där tidigare, säger Sten Ove Nilsson till TV4 Nyheterna Malmö.

Jakten utökas

Efter beslut om häktning har åklagaren även haft möjlighet att begära Andreas Carlsson internationellt efterlyst. En internationell efterlysning innebär att Andreas Carlsson riskerar att gripas i samma ögonblick som han passerar ut eller in från något av de länder som är knutna till Interpol.

– Vi har tagit ett beslut om att lysa honom internationellt. Han söks nu via EPU, polisens personuppgiftsregister och Interpol, säger Sten Ove Nilsson, kriminalinspektör vid polisen i Malmö, till Aftonbladet.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!