Vogues oväntade hyllning – till Skåne

Rapsfälten i Höganäs – det får man inte missa, i Skåne.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Ales stenar i Skåne.
Vogue har gjort en guide till Skåne.
Foto: Vogue.com

Amerikanska Vogue är världens i dag äldsta modemagasin.

I en ny artikel har de valt att hylla ett charmigt, avslappnat landskap – nämligen Skåne!

"Medan Sverigebesökare rör sig mot Stockholm, Gotland eller några av landets många idylliska öar, verkar en plats förbises av besökarna: Skåne!", skriver artikelförfattaren.

Världskända Vogue är ett av världens mest inflytelserika modemagasin, och numera den äldsta. Framsidan har i decennier prytts av världskända modeller.

När magasinet nu redogör var Sveriges bästa besöksmål finns, nämner de visserligen Stockholm, skärgårdsöarna och Gotland – men det finns en annan plats som modemagasinet tycker är värd ett besök, mer än allt.

Nämligen Skåne!

Malmö är väl värt ett besök, enligt modemagasinet Vogue.
Foto: LASSE SVENSSON

Utförlig guide

I en mycket utförlig hyllningsartikel till Skåne skriver artikelförfattaren om Kullaberg, Båstad och Torekov, Helsingborg, Landskrona, Lund och Malmö. Och förstås: Ystad, Österlen och Wanås.

Platserna nämns som idylliska och läsarna får tips till olika platser att besöka. Allt från kaffeställen till natursköna utflyktsmål. Stenshuvud, Lilla Kafferosteriet, Sillen och Makrillen och Pepe's Bodega är några av platserna som magasinet tycker att man ska besöka.

Vogue tycker att man som Sverigebesökare inte bör missa Skåne.
Foto: ANNA HÃ¥LLAMS / EXPRESSEN / ANNA HÅLLAMS / EXPRESSEN

Uppmaningen: Besök Skåne

Vidare skriver de att Skåne är fullt av ekologiska farmer, otrolig mat, mysiga butiker och ett fantastiskt landskap av slätter och kullar. Särskilt verkar magasinet gilla de blommiga ängarna – och uppmaningen är klar: Passa på att boka in ett besök innan resten av världen upptäcker Sydsverige.

Det är dock inte bara Skåne som fångat Vogues intresse. I maj skrevs en liknande artikel i magasinet, tillägnad Göteborg.


LÄS MER: Vogues guide och hyllning – till Göteborg 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!