Ambulans i krock med personbil på E22:an

Enligt Dan Svensson, vakthavande brandingenjör vid räddningstjänsten i Kristianstad, ska det ha varit en ambulans som startat från centralsjukhuset i Kristianstad med en patient ombord.
Foto: Jens Christian/Topnews.Se

Två personer fördes till sjukhus med lindriga skador efter krocken mellan en ambulans och en personbil på E22:an söder om Kristianstad.

Polisen fick larm om olyckan klockan 15.39 på måndagen. I ambulansen fanns en intensivpatient som skulle köras från centralsjukhuset i Kristianstad till intensiven på Skånes universitetssjukhus i Lund.

Enligt polisens informatör Maya Forstenius skedde olyckan i södergående körriktning i höjd med det så kallade Nöbbelövskorset.

Olyckan ska ha varit en påkörningsolycka där ambulansen kört in i en personbil bakifrån. Vid händelsen skadades både föraren av ambulansen och föraren av personbilen.

Enligt Dan Svensson, vakthavande brandingenjör vid räddningstjänsten i Kristianstad, ska det ha varit en ambulans som startat från centralsjukhuset i Kristianstad med en patient ombord. Målet för ambulanstransporten var intensivavdelningen på universitetssjukhuset i Lund.

Patienten ombord ska enligt polisens uppgifter inte ha ådragit sig ytterligare skador. Personen fördes så fort det gick i en ny ambulans vidare mot Lund.

I samband med olyckan stängdes E22:an av för trafik mellan Östra Vram och Marielund-Nöbbelöv. Klockan 16.20 öppnades vägen åter för trafik.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!