Staffanstorps lokaltidning uppger att personal utsätts för hot - så fort de ställer kritiska frågor till kommunledningen.
Enligt chefredaktören Stefan Svensson, som jobbat i orten i 22 år, har han aldrig tidigare upplevt något liknande.
– Vår roll är att ställa kritiska frågor, det är en viktig del av demokratin, sa han igår.
Minister: Partier petar i journalistiken och vill dra ner på Public Service
Nu rycker kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) ut till tidningens försvar.
– Jag är oroad över utvecklingen vi sett på sistone med hot och hat mot journalistiken och partier som SD som går in och petar i journalistiken och vill dra ner på Public Service, säger hon.
Vi behöver mer medier, inte mindre.
– Jag och regeringen anser att vi tvärtom behöver stärka medier. Vi behöver mer medier, inte mindre. Därför har vi gett Public Service långsiktiga förutsättningar för de kommande sex åren och ökat mediestödet till privata aktörer.

Ministern uppger att hon ser ett växande förakt mot fria medier.
Stefan Löfven vill utreda skydd för journalister
Hon vill att skyddet för journalister som utsätts för hot och hat stärks.

Det går i linje med vad statsminister Stefan Löfven (S) uppgav i regeringsförklaringen, då han sa att en sådan utredning ska tillsättas.
Den lokala tidningens chefredaktör Stefan Svensson har sagt i Kvällsposten att tidningen blir hotad av både bekanta personer och av okända personer, så fort man ställer kritiska frågor till den M och SD-styrda ledningen.
SD har fördömt hoten.
Samtidigt har tidningen blivit kritiserad av kommunledningen för att vara politisk.
– Jag ser också hur den politiska ledningen inte längre informerar oss. De sköter allt via sina Facebook-sidor, där den hotfulla svansen finns.
– Det är en mycket olustig situation. Det är ändå vår roll att informera, ställa kritiska frågor till makten, de folkvalda.
Christian Sonesson: ”Hot är aldrig acceptabelt”
Kommunalrådet Christian Sonesson (M) fördömde hoten.

– Det är tråkigt att höra. Hot är aldrig acceptabelt. Tyvärr finns alldeles för mycket av det i dagens samhälle.
Kultur- och demokratiminister Amanda Lind anser att medier behöver bättre förutsättningar för både lokala och nationella granskningar.
Det är journalistiken som ska granska makten, inte tvärtom.
– Vi måste föregå med gott exempel i sociala medier. Tänka vilken ton vi har. Ställa oss till förfogande för granskningar. Det är journalistiken som ska granska makten, inte tvärtom.