Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alva, 100, fick vara modell för en dag

Alva Lööv har rest mycket och är en pigg hundraåring, berättar barnbarnet Tommy Hultqvist.
Foto: ANDERS SALLSTROM
"Ålder är bara en siffra, det visar mormor" säger Tommy.
Foto: ANDERS SALLSTROM
Tommy berättar att Alva tyckte det var väldigt roligt att modella och gärna gör det.
Foto: ANDERS SALLSTROM

Stil har ingen ålder.

Det visar Alva, 100, i en ny kampanj.

– Istället för en trådsmal modell använder vi mormor, hon visar att ålder bara är en siffra, säger Tommy Hultqvist, vd på Carlobolaget.

För två år sen blev Tommy Hultqvist vd för väskföretaget Carlobolaget i Anderstorp. Det har funnits länge, men har fört en ganska anonym tillvaro. Ett av Tommys uppdrag var därför att göra 96-åringen mer känd. 

 – Ett sätt är att ha en fräsch hemsida och marknadsföring, men det handlar också om att sticka ut i bruset och samtidigt visa att vi är ett företag med en historia som blickar framåt. 

Modell för en dag

Tommy kom på att hans väldigt pigga, beresta mormor Alva Lööv snart skulle passera 100 år. En kampanj med Alva skulle visa att ålder bara är en siffra, att det är det är människan bakom som betyder något, tänkte Tommy.

– Jag frågade mormor vad hon tyckte och hon var med på idén. Vi gick till en affär och mormor fick välja kläder tillsammans med mig, vi pratade om färger och vilka plagg hon själv trivs i. En del av kläderna är hennes egna.

Alva fick en lätt makeup och en lokal salong la hennes hår. Plåtningen tog en dag och Tommy bokade in flera pauser så att Alva skulle orka.

– Hon tyckte det var roligt och vill gärna göra det igen. I bilen hem sa hon att det var något av det roligaste som hon gjort på länge. Det blir nog fler tillfällen i fotostudion!

Fyllde nyligen hundra år

Alva kommer synas i reklam, på hemsidan och i katalogen. I söndags fyllde Alva 100 år och firade med familjen. Under sina hundra år har hon hunnit flytta många gånger, bott utomlands och fått fem barn.

– De sista 20 åren har hon bott i Smålandsstenar, men mormor har verkligen sett världen och bott på massor av ställen, i Norrköping, Finland och Skanör. Det är verkligen lyckosamt att få ha henne i sitt liv, säger Tommy.

Värnamo nyheter var först om att berätta om Alva.


Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!