SOM EN FJÄLLRÄV I TIBETANSK PÄLS. Roger Pontare, dubbel Melodifestivalvinnare, gjorde i går kväll ett svängigt alternativ i Malmö till just Melodifestivalen. (Bilden från ett tidigare tillfälle.) Foto: Johan Carlen
SOM EN FJÄLLRÄV I TIBETANSK PÄLS. Roger Pontare, dubbel Melodifestivalvinnare, gjorde i går kväll ett svängigt alternativ i Malmö till just Melodifestivalen. (Bilden från ett tidigare tillfälle.) Foto: Johan Carlen

Alternativet till schlagern

Publicerad
Uppdaterad
Det finns - faktiskt - annat en lördagskväll än Melodifestivalen i tv. Till exempel storbandsunderhållningen på Palladium i Malmö i går. Fullspikat!
Och när de 17 ärrade musikerna äntrade estraden så var det inte med några dagsländor utan evergreens som alla log igenkännande åt.
Inledningen var naturligtvis Harry Arnolds signatur "Stand by" (Harry Arnold-sällskapet stod för arrangemanget).

Den dubble melodifestivalvinnaren Roger Pontare (egentligen Johansson) från Slagnäs i Arjeplogs kommun gjorde sedan entré som en fjällräv i tibetansk päls med en eldsvåda i högernäven och en fjäderförsedd stekpanna (åtminstone såg det ut så) på skallen.
Han drog frikostigt i väg en rad standards i snygga arrangemang (bland annat av Bosse Sylvén i Malmö) för att i andra avdelningen helt ägna sig åt Frank Sinatras repertoar. Det gick - rakt igenom - alldeles utmärkt.

Men mellansnacket
var inte så lite flummigt. Här surrade Pontare om allt möjligt, bland annat om korv och en rad andra malplacerade "skämt".
Nej, Pontare ska vara tyst och bara sjunga.
Sara Ahlcrona medverkade som bonus och gjorde sannerligen inte bort sig, inte ens när hon sjöng "Something stupid" där Pontare var ute och slirade några ögonblick.
Om storbandet finns enbart gott att säga; Roger Berg har trimmat ihop ett fint gäng med bland annat Helge Albin, Erling Kroner, Mårten Lundgren och Gert-Inge Persson för att bara nämna några. Albin briljerade i Quincy Jones "The midnight sun will never set" och Berg själv bakom trummorna i "Skin deep". Man blev genomsvett bara att titta på.
Som helhet; Ett trivsamt alternativ - med få skönhetsfläckar - till tv:s melodifest.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag