Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Alternativet till schlagern

SOM EN FJÄLLRÄV I TIBETANSK PÄLS. Roger Pontare, dubbel Melodifestivalvinnare, gjorde i går kväll ett svängigt alternativ i Malmö till just Melodifestivalen. (Bilden från ett tidigare tillfälle.) Foto: Johan Carlen
Det finns - faktiskt - annat en lördagskväll än Melodifestivalen i tv. Till exempel storbandsunderhållningen på Palladium i Malmö i går. Fullspikat!
Och när de 17 ärrade musikerna äntrade estraden så var det inte med några dagsländor utan evergreens som alla log igenkännande åt.
Inledningen var naturligtvis Harry Arnolds signatur "Stand by" (Harry Arnold-sällskapet stod för arrangemanget).

Den dubble melodifestivalvinnaren Roger Pontare (egentligen Johansson) från Slagnäs i Arjeplogs kommun gjorde sedan entré som en fjällräv i tibetansk päls med en eldsvåda i högernäven och en fjäderförsedd stekpanna (åtminstone såg det ut så) på skallen.
Han drog frikostigt i väg en rad standards i snygga arrangemang (bland annat av Bosse Sylvén i Malmö) för att i andra avdelningen helt ägna sig åt Frank Sinatras repertoar. Det gick - rakt igenom - alldeles utmärkt.

Men mellansnacket
var inte så lite flummigt. Här surrade Pontare om allt möjligt, bland annat om korv och en rad andra malplacerade "skämt".
Nej, Pontare ska vara tyst och bara sjunga.
Sara Ahlcrona medverkade som bonus och gjorde sannerligen inte bort sig, inte ens när hon sjöng "Something stupid" där Pontare var ute och slirade några ögonblick.
Om storbandet finns enbart gott att säga; Roger Berg har trimmat ihop ett fint gäng med bland annat Helge Albin, Erling Kroner, Mårten Lundgren och Gert-Inge Persson för att bara nämna några. Albin briljerade i Quincy Jones "The midnight sun will never set" och Berg själv bakom trummorna i "Skin deep". Man blev genomsvett bara att titta på.
Som helhet; Ett trivsamt alternativ - med få skönhetsfläckar - till tv:s melodifest.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!