Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Älskad häst krossad när stalltaket rasade 

RASADE IN. Familjen Häger i Kärragård i resterna av stallet som rasade in när stormen drog fram. En av familjens hästar dog och en skadades.
Foto: Privat

Stormen fick fäste i stalltaket. Bärande konstruktioner och tegelväggar revs med. Ett av hörnen rasade rätt in i spiltorna där familjens två hästar befann sig.

-Det är en tragedi. Vår älskade 13-åriga Foxy hamnade under rasmassorna. Hon är död, säger Lotta Häger i Kärragård utanför Laholm.

Familjen är fortfarande i chock efter tragedin när stormen Simone med ursinne piskade in från den halländska kusten under måndagskvällen.

-Vår andra häst, Caprica överlevde, men är svårt skadad. Hon har opererats och vårdas med djupa sår och kotbrott på djursjukhuset i Helsingborg. Hon stod fastklämd och hysterisk i bråtet efter stormskadorna.

Hundarna oroliga

Lotta, hennes man och parets fyra barn i åldrarna sju till 16 år, följde stormens framfart från gårdens huvudbyggnad.

-Jag tyckte hundarna betedde sig oroligt och jag hörde själv något som rasslade till ute så jag bad Stefan kolla läget.

Mannen upptäckte hur djurdelen av stallet brakat samman. Han såg i förödelsen den skadade Caprica och förstod att Foxy fanns i mörkret under byggnadsmassorna.

-Vi fick bort det som täckte henne och såg att hon var död. SOS hade ingen möjlighet att hjälpa oss i det kaos som rådde, men Djurambulansen kom någon timme senare efter att ha kryssat fram genom nedblåsta träd på vägarna. De var underbara människor. Och duktiga.

Red westernridning

När de gett Caprica första hjälpen tog de henne till djursjukhuset. De transporterade även bort Foxy.

-Foxy var hela familjens stora kärlek, ett äkta amerikanskt Quarter sto, som min man hade westernridning med.

-Och tvååringen Caprica charmar alla. Allt känns helt förstört just nu. Alla drömmar om gården och hästarna. Hur ska vi kunna ha råd att fortsätta, suckar Lotta Häger och räknar med att vårdkostnaden för Caprica hamnar på minst 60 000 kronor.

-Det täcker inga försäkringar. Och Foxy i sina bästa år. Hon är borta för alltid. Det är hemskt.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!