Alla förare var nyktra i kontrollen

Publicerad

På fredagsmorgonen kontrollerades trafikanterna i Värnamo.

25 förare fick blåsa i ett alkoholtest och visa att de hade körkort.

– Det var ingen som fick anmärkning och det är positivt. De flesta människor sköter sig i trafiken, säger Fredrik Kliman, presstalesperson på polisens i region öst.

Under fredagsmorgonen kontrollerade polisen i Värnamo trafikanterna som passerade handelsområdet Bredasten i Värnamo. Bredasten ligger i utkanten av Värnamo där E4 och riksväg 27 knyts samman.

Under den 20 minuter långa kontrollen fick 25 förare visa upp sina körkort och blåsa i ett alkoholtest.

Alla var nyktra

Och resultatet var negativt – i positiv bemärkelse. Samtliga av de 25 förarna hade nämligen körkort och var nyktra. Inte ett helt ovanligt resultat enligt Fredrik Kliman på polisen. 

– De flesta trafikanter är nyktra i trafiken som tur är. Och de flesta ute på vägarna har körkort. De är inte alltid så att människor missköter sig och begår brott och det tycker vi är viktigt att berätta när det så ofta handlar om grova brott i medierna, säger Fredrik Kliman, presstalesperson på polisens i region öst.

Smålänningarna angelägna om trafiksäkerheten

Polisen och många kommuner i Sverige har instiftat medborgarlöften. I flera av de småländska kommunerna har invånarna och kommunledningen bett polisen att titta på trafiksäkerheten ute på vägarna.

– Medborgarlöftena kan handla om olika saker, beroende på vad kommuninvånarna anser är viktigt att vi arbetar med. Att göra trafikkontroller ingår givetvis i polisens vanliga arbete men trafiken och trafiksäkerheten är även något medborgarna önskat att vi tittar på och då vill vi berätta om det arbetet, säger Fredrik Kliman.

Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag