Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alla avbokade – då kom hela byn på kalas

I sitt inlägg på Facebook bjöd Therese Gunnarsson in till öppet hus där människor var välkomna "omgående."
Foto: Skärmdump från Facebook
"Jag vill inte att det här ska hända någon annan, därför vill jag gå ut och berätta om detta", säger Therese Gunnarsson.
Foto: Peo Möller

Diskot var menat för hela klassen men ingen kom.

När lokalen var bokad och tårtan framdukad bjöd mamma in till öppet hus i stället genom ett inlägg på Facebook – och det blev succé.

– Jag känner mig fortfarande helt chockad över uppslutningen, säger Therese Gunnarsson till Kvällsposten.

Inlägget på Facebook har redan fått stor spridning.

Där berättar Therese Gunnarsson från Skåne om den planerade festen som såg ut att sluta i ledsamhet, men som blev till stor glädjeyra.

Therese och dottern hade planerat festen länge och förhoppningarna var stora. På inbjudan om diskot till hela klassen på 30 stycken var det sju som avbokade. Men det slutade med att ingen kom. Så där stod Therese och dottern med lokal och tårta och då kom de på en idé.

Enormt gensvar

I inlägget på Facebook bjöd Therese in till öppet hus där människor var välkomna "omgående."

"Jag skriver detta här så alla kan se och stora som små med ett glatt humör är välkomna omgående till scoutlokalen och ge min dotter en toppenfest. Jag vill inte att detta ska sitta som ett hemskt minne hos henne. Välkomna".

Gensvaret blev större än hon kunde drömma om. Nära 300 kommentarer strömmade in. Och i scoutlokalen blev det fullt hus med glada barn och vuxna som ville fira dottern. Närmare hundra personer kom, varav en ur klassen som bad om ursäkt att de inte svarat på inbjudan.

"Vilken historia. Tror på mänskligheten igen. Det finns hopp" är en av många kommentarer på Facebook.

En annan skriver:

"Tack för att jag fick komma och gratta en helt underbar liten flicka. Bästa mamman har hon också." 

Kände sig som en prinsessa

Den som var mest nöjd var nog dottern.

Efter festen var det svårt att få henne i säng. Med krona på huvudet och en chokladbit i munnen lade sig dottern för att sova.

– Hon kände sig sviken innan det här, hon sa att "ingen tycker om mig." Men efter kalaset somnade hon lycklig, säger Therese Gunnarsson.

"Hon kände sig som en prinsessa i kväll" skriver hon också på Facebook.

– Jag vill inte att det här ska hända någon annan, därför vill jag gå ut och berätta om detta, fortsätter hon.

"Tack älskade människor för det ni gjorde för min dotter i kväll. Somnar nu med ett leende på läpparna och värme i mitt hjärta. I kväll träffade jag fler människor än vad jag gjort i hela mitt 32 åriga liv med hjärtan stora som universum" skriver Therese Gunnarsson som tack på Facebook.

Samtidigt städar hon undan i scoutlokalen dagen efter. Smulor av popcorn och chips på golvet och ballonger på väggarna vittnar om en hejdundrande fest.


Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​