I sitt inlägg på Facebook bjöd Therese Gunnarsson in till öppet hus där människor var välkomna "omgående." Foto: Skärmdump från FacebookI sitt inlägg på Facebook bjöd Therese Gunnarsson in till öppet hus där människor var välkomna "omgående." Foto: Skärmdump från Facebook
I sitt inlägg på Facebook bjöd Therese Gunnarsson in till öppet hus där människor var välkomna "omgående." Foto: Skärmdump från Facebook
"Jag vill inte att det här ska hända någon annan, därför vill jag gå ut och berätta om detta", säger Therese Gunnarsson. Foto: Peo Möller"Jag vill inte att det här ska hända någon annan, därför vill jag gå ut och berätta om detta", säger Therese Gunnarsson. Foto: Peo Möller
"Jag vill inte att det här ska hända någon annan, därför vill jag gå ut och berätta om detta", säger Therese Gunnarsson. Foto: Peo Möller

Alla avbokade – då kom hela byn på kalas

Publicerad

Diskot var menat för hela klassen men ingen kom.

När lokalen var bokad och tårtan framdukad bjöd mamma in till öppet hus i stället genom ett inlägg på Facebook – och det blev succé.

– Jag känner mig fortfarande helt chockad över uppslutningen, säger Therese Gunnarsson till Kvällsposten.

Inlägget på Facebook har redan fått stor spridning.

Där berättar Therese Gunnarsson från Skåne om den planerade festen som såg ut att sluta i ledsamhet, men som blev till stor glädjeyra.

Therese och dottern hade planerat festen länge och förhoppningarna var stora. På inbjudan om diskot till hela klassen på 30 stycken var det sju som avbokade. Men det slutade med att ingen kom. Så där stod Therese och dottern med lokal och tårta och då kom de på en idé.

Enormt gensvar

I inlägget på Facebook bjöd Therese in till öppet hus där människor var välkomna "omgående."

"Jag skriver detta här så alla kan se och stora som små med ett glatt humör är välkomna omgående till scoutlokalen och ge min dotter en toppenfest. Jag vill inte att detta ska sitta som ett hemskt minne hos henne. Välkomna".

Gensvaret blev större än hon kunde drömma om. Nära 300 kommentarer strömmade in. Och i scoutlokalen blev det fullt hus med glada barn och vuxna som ville fira dottern. Närmare hundra personer kom, varav en ur klassen som bad om ursäkt att de inte svarat på inbjudan.

"Vilken historia. Tror på mänskligheten igen. Det finns hopp" är en av många kommentarer på Facebook.

En annan skriver:

"Tack för att jag fick komma och gratta en helt underbar liten flicka. Bästa mamman har hon också."

Kände sig som en prinsessa

Den som var mest nöjd var nog dottern.

Efter festen var det svårt att få henne i säng. Med krona på huvudet och en chokladbit i munnen lade sig dottern för att sova.

– Hon kände sig sviken innan det här, hon sa att "ingen tycker om mig." Men efter kalaset somnade hon lycklig, säger Therese Gunnarsson.

"Hon kände sig som en prinsessa i kväll" skriver hon också på Facebook.

– Jag vill inte att det här ska hända någon annan, därför vill jag gå ut och berätta om detta, fortsätter hon.

"Tack älskade människor för det ni gjorde för min dotter i kväll. Somnar nu med ett leende på läpparna och värme i mitt hjärta. I kväll träffade jag fler människor än vad jag gjort i hela mitt 32 åriga liv med hjärtan stora som universum" skriver Therese Gunnarsson som tack på Facebook.

Samtidigt städar hon undan i scoutlokalen dagen efter. Smulor av popcorn och chips på golvet och ballonger på väggarna vittnar om en hejdundrande fest.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag