Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alkoholtjuv blev arg – bet polis

Brottsstatistik 2019 från Brottsförebyggande rådet (Brå).

När poliserna larmades till en stöld på Systembolaget på Grand Samarkand i Växjö blev det kalabalik.

Den misstänkte alkoholtjuven var först lugn, men när det stod klart att han skulle behöva följa med till polisstationen slutade det inte bättre än att han bet en polis.

Personalen på Systembolaget på Grand Samarkand hade så smått börjat göra sig redo för hemgång. Det började närma sig stängningsdags när de plötsligt upptäckte en tjuv i butiken, en man i 20-årsåldern. 

– Det är en person som har stulit varor på Systembolaget till ett värde som överstiger gränsen för stöld. I samband med att polisen skulle ingripa blev det stökigt, säger Rickard Lundqvist informatör hos polisen i region syd, till Smålandsposten. 

Enligt polisen uppträdde den misstänkte mannen till en början lugnt, det var först när han insåg att hans tjuvaktiga beteende skulle få allvarliga konsekvenser som han blev aggressiv.

– Vi blev kallade till platsen på grund av en alkoholstöld. Gärningsmannen var lugn till en början men när han fick veta att han skulle få följa med till polisstationen blev han arg, började göra motstånd och bet en av poliserna i armen, berättar Samir Cehic, jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen, till Smålandsposten.

Enligt förundersökningsledaren var bettet rejält och den drabbade polisen tvingades enligt Smålandsposten uppsöka vård för att se om han behövde få en stelkrampsspruta.

Den misstänkte alkoholtjuven i 20-årsåldern frihetsberövades och misstänks nu för stöld, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.