Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Älgen Sune rymde men kom hem till parken igen

Äntligen är den ståtliga 17-taggaren Sune hemma igen. Men en sårskada på benet oroar ägaren Erik Öster. Foto: Privat
I hägnet har Erik tio älgar samt ett antal hjortar. Parken är en populär turistattraktion. Foto: Privat

När den stora granen blåste sönder staketet la älgarna Sune och Ragnar benen på ryggen och drog från älgparken.

Men efter nästan en månad på rymmen är Sune hemma igen – men Ragnar saknas fortfarande.

De stora älgtjurarna är två mycket populära karaktärer i Skullaryd älgpark utanför Eksjö. Parken drivs av 23-årige Erik Öster som förstås blev ledsen när älgarna plötsligt försvann.

Älgtjurarna tog tillfället i akt när de hårda vindarna i slutet av september vräkte omkull en tung gran som föll så olyckligt att det rev ner en bit av staket kring parken. När skadan upptäcktes hade de två stora djuren redan hunnit lämna parken, så gott som spårlöst.

Försvann strax före älgjakten

Erik Öster lade ut en efterlysnig på sociala medier och blev bland omskriven i Kvällsposten. Oron var förstås extra stor eftersom de försvann strax innan älgjakten.

 

LÄS MER: Älgarna Sune och Ragnar är på rymmen

 

Observationer kring de saknade tjurarna har inte saknats och det var tack vare en sådan som Sune på söndagen kunde hittas.

Erik berättar om hur de åkte ut till den angivna platsen i helgen där Sune sytns till. Han ropade åt älgen, som dock valde att inte komma.

– Men när vi kom dit på fyrhjuling på måndagen var han där igen. Jag ropade, han stod kvar. Då började jag gå mot honom och när det var omkring 50 meter kvar kom han gående mot mig.

Erik och Sune möttes på halva vägen. Sune fick äta kraffoder ur en medhavd hink innan han sövdes för vidare transport hem till hägnet på ett hästsläp.

Skadan på Sune oroar

Trots att Erik Öster är lättad över att Sune är hemma igen plågas han av att Sune har ådragit sig en skada under tiden på rymmen.

– Han har en stångskada strax nedanför vänster framben. Han är inte helt pigg men vi ser om homom och ger honom vatten och mat och en veterinär har tittat på honom, vi får se hur det går.

Erik Öster i hägnet tillsammans med kalven Mats och dennes mamma Hälga Foto: Privat

Samtidigt finns en del oro kvar för den andra rymlingen. Ragnar har senast synts till i Hult sydost om Eksjö, vilket även Smålandstidningen har rapporterat.

– Jag hoppas på fler observationer så att vi kan hitta och få hem honom också, säger Erik Öster.

Den som ser Ragnar, en ståtlig tjur med 18 taggar, ombeds att höra av sig till Skullaryds älgpark.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!