Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alexandras nya liv: Säljer lyxklockor i Dubai

För två år sedan bestämde Alexandra Vackenfeldt sig för att lämna Sverige. På vinst och förlust flyttade hon till Dubai – och tack vare kontakter och driv bor hon kvar och jobbar som klockmäklare.
På fritiden älskar Alexandra Vackenfeldt att sitta i solen.
Foto: Privat
Att sälja lyxklockor kräver tid och noggrannhet.
Foto: Privat

För två år sedan bestämde Alexandra sig för att lämna Sverige. 

På vinst och förlust flyttade hon till Dubai – och tack vare kontakter och driv bor hon kvar och jobbar som klockmäklare.

– Jag gjorde en satsning, säger Alexandra Vackenfeldt.

Alexandra Vackenfeldts vardag består i att hjälpa kungligheter, artister och atleter att köpa klockor som andra bara kan drömma om. Oftast rör det sig om lyxklockor som kostar flera miljoner kronor.

– Jag har inte sålt en klocka för under en miljon på över ett halvår, säger Alexandra Vackenfeldt.

Det började med en semesterresa till Dubai i februari 2019. Då hade hon nyligen avslutat en anställning i Stockholm, där hon hade sålt exklusiva klockor. Hon var trött på Sverige och längtade efter en ny utmaning. 

– Jag fick bara positiva intryck av Dubai. Redan då bestämde jag mig för att jag ville testa att flytta dit på vinst och förlust, säger Alexandra Vackenfeldt.

Till Smålandsposten har Alexandra Vackenberg tidigare berättat att hon hade sparat ihop pengar för att kunna ge Dubai en chans i tre månader.

– Jag flög hit med bara en resväska och hade lämnat och sålt allt annat i Stockholm. Jag hade inget jobb och kände ingen här, säger Alexandra Vackenfeldt.

Drömmen om storstadsliv

Ursprungligen kommer Alexandra Vackenfeldt från Växjö och hade pluggat estetiskt program på gymnasiet. Hon ville satsa på dansen men efter en skada fick hon ändra sina planer tvärt.

– När jag var 19 år visste jag inte vad jag ville göra, men jag ville komma bort från småstan och flytta till Stockholm, säger Alexandra Vackenfeldt.

Slumpen förde henne vidare till arbete med klockor. Först blev hon tipsad om ett jobb som assisterande butikschef inom smycken - efter det sökte hon sig till klockornas värld.

– Jag visste inget om klockor men var intresserad, så jag läste på mycket och lärde mig om ur och modeller, säger Alexandra Vackenfeldt.

Väl i Dubai var det tack vare en vän som hon kom i kontakt med en framgångsrik återförsäljare och hittade ett jobb. Alexandras intryck är att människor är väldigt hjälpsamma i Dubai.

– Majoriteten har flyttat hit och någon gång känt sig ensamma. De har velat träffa nya människor och därför är de så öppna mot nya personer, säger Alexandra Vackenfeldt.

I dagsläget stortrivs hon med sin tillvaro. Hon är klockmäklare och har tankar på att starta en egen smyckeskollektion. På sin fritid njuter hon av vad Dubai har att erbjuda.

– Jag är en riktig foodie! Jag älskar att äta mat på restaurang och det finns så många ställen att gå till, säger Alexandra Vackenfeldt.

Det enda hon saknar med Sverige är familj och nära vänner.

– Jag ser fram mot att åka till vårt lantställe i sommar och bara fokusera på det viktiga, familjen, säger Alexandra Vackenfeldt.


Fakta

Ålder: 27 år


Familj: Mamma i Ljunghusen, storebror i Stockholm, pappa och lillebror i Växjö.


Utbildning: Estetiskt program med inriktning dans i Växjö.


Jobb: Klockmäklare. Hjälper även klockåterförsäljare att lansera sina produkter på sociala medier.


Intressen: Att uppleva Dubai, träffa vänner, äta på restaurang, sola och bada.

Fakta

Klockmäklare: Alexandra Vackenfeldt är mellanhanden mellan klockåterförsäljare av exklusiva klockor och potentiella köpare. Kunden berättar vad de söker och hon letar fram alternativen. Om det blir ett köp får hon provision.