Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Alexandra slår tillbaka efter de hårda orden

Ex-prinsessan Alexandra uppträdde inför flera tusen i Malmö arena. Foto: MARIE ALVEHAGEN / IBL BILDBYRÅ
Grevinnan Alexandra, här på Copenhagen Fashion Week, slår nu tillbaka mot den kritik hon fått den senaste tiden. Foto: POLFOTO / STELLA PICTURES POLFOTO

Grevinnan Alexandra, 54, tog stora personliga kliv under 2018 och debuterade som författare, popsångerska och föreläsare. 

Men det har inte uppskattats av alla – flera experter har kritiserat hennes nya val

Nu slår ex-prinsessan tillbaka. 

– Det kommer alltid finnas någon man inte kan göra glad och jag tycker inte att man ska låta de personerna styra ens liv, säger hon.

Det var efter grevinnan Alexandras första föreläsningar i december som flera experter på det danska kungahuset reagerade. 

Efter ett år med debuter både som författare och popsångerska rann bägaren över när ex-prinsessan kastade sig ut i ännu en ovan uppgift. 

– Det är speciellt med kungahuset, arbete och privatliv hänger ihop och man ska passa sig när man börjar berätta om vad som föregår i den innersta kretsen, sa historikern och kungahusexperten Lars Hovbakke Sørensen till BT när han fick höra om föreläsningarna. 

Experten: "Smaklöst sätt"

En annan expert på kungahuset är Søren Jakobsen, han tog kritiken ett snäpp längre och tyckte att grevinnan Alexandra borde frigöra sig själv från kungahuset. 

– Hon borde göra sig av med sin titel och ta tillbaks sitt förra namn Alexandra Manley. Hon utnyttjar sin grevinnetitel på ett smaklöst sätt, säger han. 

Søren Jakobsen är heller inte förtjust i att grevinnan Alexandra låtit göra ett utmanande porträtt av sig själv under året som gått. 

– Generellt är det opassande att en grevinna får ett sånt porträtt gjort. Men ser inte andra i grevinne- och baroness-klassen på såna bilder, det är ett felbeslut, säger han. 

 

Sönerna Nikolai och Felix strålar ikapp med sin mamma Alexandra efter hennes sångdebut Foto: JENS CHRISTIAN

Alexandra skakar av sig kritiken

Men trots att det är hårda ord skakar ex-prinsessan Alexandra av sig kritiken. Det berättade hon i tv-programmet "De största ögonblicken" i danska TV2 som nyligen sändes. 

Tvärtemot tycker hon att man ska leva sitt liv fullt ut och hon vill inte ångra att hon inte tagit de chanser hon fått. 

– Men ska leva sitt liv efter både sitt hjärta och sin hjärna och göra det man vill, säger hon i programmet.  

– Det är viktigt att utmana sig själv. 

Stora söner

När grevinnan Alexandra debuterade inför storpublik i Malmö arena med sin poplåt ”Wash me away” firade hon efteråt med sina två söner Nikolai och Felix. I kavajer och vita skjortor strålade de unga herrarna i kapp med sin lyckliga mamma. De är inga lillprinsar längre vilket ger grevinnan Alexandra tid att utveckla sig själv. 

– Jag tycker att jag har kommit till en plats i mitt liv då mina barn har blivit större och mycket mer självständiga och jag har fått mycket mer tid till mig själv, säger hon i programmet. 

– Jag har verkligen kontroll över mitt liv.