Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Äldreboende i Skåne isolerat – flera smittade av covid-19

Camilla Gärdebring, chef för omsorgsförvaltningen i Kristianstads kommun.Foto: Pressbild
Ett äldreboende i Kristianstad har isolerats. Arkivbild.Foto: PONTUS LUNDAHL / TT NYHETSBYRÅN

Ett äldreboende i Kristianstads kommun har isolerats efter att covid-19 konstaterats hos två som bor på boendet och hos fem anställda, skriver Kristianstadsbladet.

– Vi bedömer att vi har stora möjligheter att begränsa det, säger Camilla Gärdebring, chef för omsorgsförvaltningen till tidningen.

För närvarande är det oklart hur covid-19 kom in på äldreboendet. Det pågår en smittspårning för att man ska försöka hitta när och hur covid-19 kom innanför dörrarna till boendet.

Första varningssignalen kom när en anställd fick symptom och test visade att denne hade konstaterad covid-19. Det beskedet innebar att omsorgsförvaltningen beslöt att isolera boendet.

Samtliga har testats

– Vi kan inte säkerställa om personen varit på arbetsplatsen med symptom, säger Camilla Gärdebring till Kristianstadsbladet.

Samtliga boende har testats liksom de anställda. En ny omgång test ska göras den här veckan, enligt tidningen, och då på de som testats negativt i första omgången.

I dag finns 64 konstaterade fall av covid-19, enligt Region Skåne.

Hör smittskyddsläkaren om coronaläget i Dalarna.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!