En rånare med pistol tog sin in i huset och hotade båda. Foto: Jens Christian AnderssonEn rånare med pistol tog sin in i huset och hotade båda. Foto: Jens Christian Andersson
En rånare med pistol tog sin in i huset och hotade båda. Foto: Jens Christian Andersson
Efter mindre än en timme greps en misstänkt man i närområdet. Foto: Jens Christian AnderssonEfter mindre än en timme greps en misstänkt man i närområdet. Foto: Jens Christian Andersson
Efter mindre än en timme greps en misstänkt man i närområdet. Foto: Jens Christian Andersson
Foto: Jens Christian AnderssonFoto: Jens Christian Andersson
 Foto: Jens Christian Andersson

Äldre par rånat i sitt hem – av pistolman

Publicerad

Vid 21.30-tiden på måndagskvällen rånades ett gammalt par i sin egen villa i Falkviksområdet i Sölvesborg.

En rånare med pistol tog sig in i huset och hotade båda. Mannen ska ha blivit slagen av rånaren.

Efter mindre än en timme greps en misstänkt man i närområdet.

Det gamla paret, som är i 80–85-årsåldern slog själva larm om rånet klockan 21.33 och det tros ha inträffat en kort stund dessförinnan.

Rånaren tog sig på okänt sätt in i huset på Musseronvägen och hotade de båda boende med en pistol. Han ska ha slagit den gamle mannen och lyckades på så vis tvinga till sig ett par tusen kronor i kontanter innan han lämnade villan igen.

Rånaren ska dock inte ha försökt hindra paret från att slå larm genom att binda dem eller sabotera deras telefon.

Ambulans på plats

Ambulans tillkallades för att ta hand om den skadade mannen.

– Vi har inte kunnat höra målsägarna helt än, säger Jimmy Modin vid polisens ledningscentral i Region syd.

– Båda i paret har fått tillsyn av ambulanspersonal. Jag har inte fått uppgift om att någon av dem har behövt föras till sjukhus.

Knappt en timme efter rånet – cirka 22.20 – greps en man av de polispatruller som var kvar i området och sökte efter rånaren.

– De anträffade en man i närområdet som stämde med det signalement de hade fått, säger Jimmy Modin.

– Det skulle vara en grovt byggd man i mörka kläder med en tröja som hade ett iögonenfallande märke. Han har gripits och förs till polishuset i Karlskrona för förhör. Jag vet inte om han hade något vapen på sig.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag