Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åldre man rånad i trappuppgång

Den äldre mannen överfölls i sin trappuppgång i morse. Vittnen har uppgett att rånaren försvann i riktning mot Limhamns torgFoto: Mikael NIlsson

MALMÖ. Flera polispatruller jagade i morse en en man i 30-årsåldern som misstänks ha rånat en 82-årig man i en trappuppgång. Först trodde polisen att tjuven stulit mannen plånbok.

- Mannen lyckades ta tillbaka sin plånbok, säger Calle Persson vid polisregion syds ledningscentral.

Flera liknande stölder har ägt rum i Malmö på kort tid.

Polisen fick larmet strax före klockan 9 i morse. Första uppgiften tydde på att det var en kvinna som blivit rånad. Det inträffade i trappuppgången i ett flerfamiljshus i stadsdelen Limhamn.

Det visade sig senare vara en 83-årig man som fått sin plånboken stulen ur ena jackficka av en man i 30-årsåldern som han stött på i trappuppgången.

- Han lyckades ta tillbaka sin plånbok, säger Calle Persson.

Flera polispatruller skickats till området och sökte efter mannen. En patrull förhörde senare den 83-årige mannen som berättade att han lyckats ta tillbaka sin plånbok.

30-åringen försvann efter det misslyckade stöldförsöket i riktning mot Limhamns torg.

Polisen satte in hundförare i ett försök att spåra tjuven. En man stoppades, kontrollerades men släpptes sedan.

Stöldförsöket har rubricerats som grovt.

 I torsdags blev en 97-årig kvinna, bosatt i stadsdelen Slottstaden i Malmö, bestulen på sin plånbok i en hiss av ett par som låtsades hjälpa henne öppna hissdörren. En kvinna i 75-årsåldern överfölls nyligen i Lomma av en man som sedan slet till sig hennes väska och försvann.

Tidigare i veckan utsattes en kvinna i 65-årsåldern, bosatt i Malmö, för ett rån i sitt eget hem. Hon överfölls av en man och en kvinna och blev fastbunden samt slagen.