84-åring vårdas för allvarliga skador – påkörd av buss

Publicerad

En äldre kvinna blev på torsdagen påkörd av en buss.

Kvinnan fick föras med ambulans till sjukhus.

– Det är en 84-årig kvinna som är förd till sjukhus, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Larmet om olyckan kom till SOS Alarm klockan 12.38 på torsdagen. Olyckan inträffade i korsningen mellan Drottninggatan och Hälsovägen i centrala Helsingborg.

Enligt larmsamtalet blev en äldre kvinna påkörd av en buss i korsningen och polis, räddningstjänst samt ambulans skickades till platsen.

Oklart skadeläge

Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus och vårdas nu för allvarliga skador.

– Det är en äldre dam, en 84-årig kvinna som är förd till sjukhus. Man uppgav att hon var vid medvetande när man lämnade platsen, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Det är oklart vad som orsakat olyckan. 

– Vi får se vad utredningen kommer fram till. Det ska inte ha varit några högre hastigheter med det kan ju gå illa ändå, speciellt om man är äldre, säger Stephan Söderholm.

Bussföraren fick hjälp av sin arbetsgivare efter händelsen.

 

LÄS MER: Misstänks ha hållit person inlåst i ett år 

Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag