Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Försvunnen kvinna hittades – i vatten

En äldre kvinna försvann på Öland under måndagen. 

Enligt polisen kom hon inte hem igen till sitt gruppboende efter en pensionärsträff i Borgholm. 

Vid klockan 23.00 meddelade polisen att kvinnan tros ha blivit hittad. 

Polisen meddelade på måndagskvällen att den 68-åriga kvinnan försvunnit efter en pensionärsträff i Borgholm, på Öland. Träffen pågick mellan klockan 13.00 och 16.00.

Polis larmades vid klockan 19.27 om att den äldre kvinnan inte kommit hem igen. Patruller ryckte ut till kvinnans adress för att utföra ”informationsinhämtning” och för att påbörja sök i närområdet.

– Vi är fortfarande på plats och söker, sa Patric Fors vid polisens ledningscentral i region Syd. 

– Man kan säga att vi söker i delar av västra Borgholm. 

Drygt 160 centimeter lång

Polisen beskriver kvinnan som drygt 160 centimeter lång, normal kroppsbyggnad och hon bar vid försvinnandet en senapsgul jacka. Kvinnan har rullator och bär vanligtvis glasögon.

– Om vi inte hittar henne så kommer sökandet pågå hela natten, säger Patric Fors.  

Hittades – i vatten

Vid klockan 23.00 meddelade polisen att en person blivit anträffad i vatten, eller i närheten av en hamn. Det tros vara den saknade 68-åriga kvinnan, skriver polisen på sin hemsida. 

Kvinnan har blivit förd med ambulans till sjukhus. Initialt misstänker polisen inte att något brott ligger bakom kvinnans försvinnande.