Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Akta er nu – annars får ni det i huvudet"

Superstjärnan Anita Ekberg i Malmö i går där hon kastade första klotet och invigde nya Boulebar med Arvid Falk och Alain Lemaire. Foto: Ronny Johannesson

MALMÖ. Invigningen av Boulebar Malmö kunde inte ha blivit mer starstruck.

Stans alla nyfikna och filmintresserade hade kommit för att se den 81-åriga Anita Ekberg kasta första klotet.

– Akta er nu, annars får ni det i huvudet, ropade legendaren glatt till de många fotograferna som ville föreviga hennes precisionsförmåga.

Prick klockan 18.18 var det sagt att den allra första bouletävlingen i det upprustade Vagnmuseet skulle börja.

Tiden var satt efter det årtal som den gedigna byggnaden stod färdig vid Drottningtorget i Malmö.

Anita Ekbergs motståndare i denna klassiska omgång var två snubbar som inte heller går av för hackor. Dels Alain Lemaire, mannen som blivit hela Malmös lille fransman men som också var den som 1977 startade Malmös första bouleklubb Boule d'Or.

Den andre som i går hade äran att möta La Anita Ekberg var Arvid Falk, 33-åringen som nu blir krögare på Malmös senaste tillskott i krogbranschen.

Blandade språk

– Vi är ytterst hedrade av att Anita Ekberg vill vara med och inviga i kväll. Skål för henne, utropade han.

Och fick förstås folkets jubel med sig. Det var nämligen mängder av fans till den forna storstjärnan från Fontana di Trevi på plats. Anita Ekberg själv verkade till och med aningen perplex inför all uppståndelse.

– Jag är förtjust över att träffa så många spännande människor. Malmö har förändrats, menade hon på blandad svenska och engelska.

– Du vet jag kommer inte ihåg allting på svenska längre, jag pratar ju mest italienska och lite engelska till vardags, sa hon.

Reste med sin assistent

Vid sin sida hade Anita förutom vännen och festfixaren Lasse Hector med sig sin personliga assistent Maria. Som rättade till stjärnans hår och såg till att hon hade vad hon behövde.

– Ingen svenska, ingen engelska, förklarade Maria och lät förstå att det var 'prima volta' (första gången) hon var i Sverige.

– Molto bello, lovordade hon.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!