Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åkesson portas från besök på Växjöföretag

Efter rabaldret kring SD-ledaren Jimmie Åkessons valturné beslutade företaget Kronfönster i Växjö att ställa in besöket.
Foto: Per Larsson / Tt

På Kronfönster i Växjö kommer var fjärde anställd från andra länder.

Nu tackar företaget nej till ett besök av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson – efter att först ha hälsat honom välkommen.

– Vi upplevde att uppståndelsen runt hela arrangemanget har fått en alltför negativ klang, säger Kronfönsters vd Magnus Fransson till Smålandsposten.

Politikerbesöket planerades till på tisdagen. Men i måndags, efter allt rabalder kring SD-ledarens valturné, beslutade företaget att inställa det, rapporterar Smålandsposten.

Enligt Magnus Fransson ville företaget visa upp sitt lyckade arbete med integration, men den negativa uppståndelsen blev till sist för mycket.

– På Kronfönster är cirka 25 procent av våra anställa födda utanför Sverige. Vi tyckte detta var ett bra exempel på att visa hur man kan arbeta med integration i samhället och få det att lyckas, säger Magnus Fransson till tidningen.

"Bästa lösningen"

Beslutet fattades med den lokala SD-organisationens goda minne.

– Vi har haft en lång diskussion med Kronfönster och efter noga överväganden oss emellan ser vi att detta är den bästa lösningen för båda parter, säger Dennis Dioukarev, ordförande Sverigedemokraterna Kronoberg Östra, till Smålandsposten.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!