En stor liten lirare. Udo Dirkschneider är klar för Helgeåfestivalen i sommar Foto: PEO MÖLLER
En stor liten lirare. Udo Dirkschneider är klar för Helgeåfestivalen i sommar Foto: PEO MÖLLER

Accept-veteran till Skånefestival

Publicerad

Snabb som en haj och tuff som en kanonkula. 

Accepts förre sångare är känd för sitt breda register och tunga tonträff. 

Nu kommer den tyske metal-veteranen Udo Dirkschneider till Helgeåfestivalen i Knislinge.

Udo Dirkschneider, 64 var med och Accept från starten 1976. Ett band som hade en av sina största stunder med skivan "Restless and wild" från 1982.

En skiva där dunderhiten (åtminstone i metalkretsar) "Fast as a shark" finns med. Efter Accept startade Dirkschneider egna bandet U.D.O som han turnerat flitigt med. Spelningen i Knislinge ingår i turnén "Back to the roots". Och det innebär att Udo (under namnet Dirkschneider) kommer att ägna sig uteslutande åt material från Accept-eran.

Helgeåfestivalen (3-5) augusti har även städslat band som Hammerfall, Sator, DAD och Talisman. 

Henrik Högström
Henrik Högström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag