92 meter lång lyxyacht dök upp – i Karlskrona

Lyxyachten Aquarius har dragit ögonen till sig i Karlskronas skärgård.
Foto: Andreas Blomlöf

Den 92 meter långa lyxyachten Aquarius ligger för ankar i Karlskronas inneskärgård. 

För den som vill ha en semester till havs heter den här båten duga. 

Simbassäng, hiss och ett massagerum är bara några av de faciliteter som erbjuds för den som har 12,75 miljoner kronor att spendera – på en vecka.

Aquarius seglade in i Karlskronas inneskärgård under tisdagsmorgonen vilket Blekinge läns tidning var först att rapportera om. 

– Just så här stora som lägger sig vid ankare är inte jättevanligt, det känns som en av de större som jag har sett här. Det såg jättefint ut när den kom in här i det fina vädret, säger hamntekniker Martin Ungfors till Blekinge läns tidning.

Yachten har lagt för ankar mellan Verkö och Trossö men planerar inte att stanna särskilt länge. Besättningen har beställt en sopcontainer och verkar främst vara i land för ett servicestopp.

Lyxig inredning

Ombord på den flärdfulla båten finns både simbassäng, helikopterplatta, massagerum, simplattform, skönhetssalong, däckjacuzzi, hiss och gym. För att inte tala om undervattensbelysningen som lyser upp havsmörkret en varm sommarnatt.

Den som har en större slant på fickan kan hyra båten under en vecka för omkring 12,75 miljoner kronor. Ombord finns det sju sovrum och plats för totalt tolv gäster. Utöver det kan båten klara av en besättning på 31 personer.

Aquarius byggdes 2016 och har en maximal hastighet på 17 knop – runt 30 kilometer per timme. Den nästan 14 meter breda metallkroppen har en bränsletank på 275 000 liter.

Fler lyxfartyg väntar

I veckan kommer även två andra större fartyg att segla in mot Karlskrona. Det tyska kryssningsfartyget Artania planerar att anlända under morgondagen och ankra några timmar. 

Till helgen kommer ett annat tyskt lyxfartyg, MS Europa som har plats för uppåt 400 resenärer.

FLER NYHETER: Henke Larssons lyxhem till salu

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!