90-årig kvinna blev rånad i sitt hem

Publicerad

Två medelåders män trängde sig på måndagseftermiddagen in till en dam i 90-årsåldern i Skurup och stal hennes pengar.

Hon fick hjälp av en granne att göra polisanmälan.

Damen hade varit och handlat och kom hem till sin lägenhet inne i Skurup vid 16.30-tiden. Precis när hon öppnat dörren trängde de två männen sig in i bostaden tillsammans med henne för att "bära hennes varor".

– Man kan väl tänka sig att de har följt efter henne ända från butiken, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral i Region syd.

Männen stimmade runt och förvirrade damen en liten stund innan de dröp av och var borta. Då upptäckte hon att de tagit hennes pengar ur fickan på den jacka hon hade på sig.

– Det var igen större summa men ändå en tragisk händelse, säger Stephan Söderholm.

Kvinnan beskriver de båda männen som i 50-årsåldern och av utländsk härkomst.

Händelsen rubriceras som stöld/åldringsbrott.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag