Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

85-årig man utsatt för bedrägeri i Borgholm

En 85-årig man har blivit utsatt för en bedragare i sin bostad i Borgholm.

Polisen har fått ett visst signalement på bedragaren och säger att händelsen liknar två bedrägerier som inträffade förra helgen i Östra Göinge och i Tingsryd.

Bedragaren ska ha ringt på hos mannen och blivit insläppt i bostaden.

– Bedragaren ska uppgett sig vilja visa något ur sin portfölj för den äldre mannen. Bedragaren ska ha lyckats komma åt mannens plånbok och tagit innehållet för att sedan lämna bostaden, säger Evelina Olsson vid polisens ledningscentral Syd.

Händelsen ägde rum vid lunchtid i går och en polispatrull har varit hemma hos den 85-åriga mannen som har gett ett visst signalement på bedragaren.

En anmälan om stöld kommer upprättas och enligt polisen liknar detta händelser som skedde den första maj i Östra Göinge och den andra maj i Tingsryd.

– Detta liknar de andra två bedrägerierna. Alla tre som utsätts är äldre män och händelserna är lika, säger Evelina Olsson.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!