82-årig kvinna hittad drunknad

Publicerad

En 82-årig kvinna har hittats drunknad i Borgholm.

Hon sågs senast i sitt hem i går, anmäldes försvunnen i morse och polisen har sedan dess sökt henne.

Vid 16-tiden hittades hon drunknad.

– Det finns ingen brottsmisstanke, säger Calle Persson vid polisens regionledningscentral.

Polisen gick ut med en efterlysning vid 12-tiden på måndagen. 

Kvinnan är 82 år och sågs senast i sitt hem i går kväll. Hon anmäldes försvunnen på måndagsmorgonen av hemtjänstpersonal.

– Vi är på plats med flera resurser och söker efter kvinnan, säger Jimmy Modin vid polisen.

Polisen: "Det finns ingen brottsmisstanke"

Under eftermiddagen larmade en privatperson om en drunkning i Borgholm.

Det kunde snabbt konstateras att det rörde sig om den 82-åriga kvinnan.

– Det finns ingen brottsmisstanke, som det ser ut nu. Det är inget som tyder på det, säger Calle Persson vid polisen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag