80-åring misstänks ha dödat frun med hantel

Publicerad

När den 80-årige mannen kom in till sjukhuset berättade han att hans 78-åriga fru låg död i parets bostad.

Nu misstänker polisen att mannen slagit ihjäl 78-åringen med en hantel.

– Jag hade en blackout. Jag var inte helt närvarande, sa 80-åringen under häktningsförhandlingen enligt bt.dk

Mannen kom in till Hillerød Hospital i Danmark efter en trafikolycka under onsdagseftermiddagen. Väl på sjukhuset berättade han för personalen att hans fru låg död i parets bostad.

Sjukvårdspersonalen tog uppgifterna på största allvar och ett stort pådrag med polis och ambulans skickades till parets adress. Väl där hittades en kvinna med svåra skador i bakhuvudet.

Trots försök att rädda kvinnans liv dödförklarades hon på plats. Kvinnans make anhölls samma kväll misstänkt för att ha bragt sin fru om livet.

Vapen och en kudde

Klockan två på torsdagseftermiddagen ställdes mannen inför häktningsdomare i Lyngby.

I rättssalen kom det fram att polisen misstänker att mannen haft ihjäl sin fru med en hantel.

Enligt åklagaren ska våldet ha börjat ute i köket och sedan fortsatt ut i tvättstugan. Där ska mannen ha slagit frun upprepade gånger med vapnet innan han tagit en kudde och tryckt denna mot kvinnans ansikte tills hon inte rörde sig mer.

Under häktningsförhandlingen kom det också fram att 80-åringen vid flera tillfällen tidigare lidit av depressioner och även varit inlagd för sina psykiska besvär. Den aktuella dagen ska frun ha påtalat att mannen kanske borde läggas in på nytt.

Dödsorsak oklar

Mannen ska själv ha berättat i förhör med polisen att han bara har fragmentariska minnen från samtalet innan han gick till attack mot kvinnan.

– Jag hade en blackout. Jag var inte helt närvarande, sa 80-åringen också under häktningsförhandlingen enligt bt.dk.

Den exakta dödsorsaken är fortfarande inte fastställd, men enligt åklagaren tyder det mesta på att det är våldet mor huvudet som varit dödsorsaken.

80-åringen har erkänt sig skyldig till vållande till annans död.

Domstolen i Lyngby beslutade under torsdagseftermiddagen att häkta mannen i fyra veckor.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag