Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

70-åring vann 14 miljoner

Den okände lottospelaren som vann nästan 14 miljoner förra lördagen har nu äntligen gett sig till känna. 

- Han hade hört att någon vunnit 14 miljoner, men hade absolut ingen aning om att det var han, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel.

Förra fredagen lämnade någon in en lottorad till Ica Träffen i Jämshög i Blekinge som skulle bli värd närmare 14 miljoner kronor. 24 satsade kronor blev till 13 946 457 under lördagens lottodragning, men det var ingen som gjorde anspråk på pengarna.  

 Under fredagen tog vinnaren till slut kontakt med Svenska Spel. 

Spelat i 40 år

 – Det är en man i 70-års åldern från Växjötrakten och han har spelat lotto i 40 år. Tydligen brukar han kolla resultaten varje fredag och det var så han fick reda på att han skulle kontakta oss, säger Pierre Jonsson. 

 Pierre Jonsson hade uppdraget att meddela mannen att han vunnit. 

 – Det var tur att han satt ner när han fick beskedet. Han har ju gått runt som miljonär en hel vecka utan att veta om det. Men det tar väl några dagar att förstå när man vunnit så mycket, säger Pierre Jonsson. 

Samma rad

 Den äldre mannen hade spelat på samma rad i 2,5 år och det gjorde honom till slut till mångmiljonär.  

 – Han skulle ge en slant till sina barn sedan skulle han köpa ett par nya glasögon och betala golfavgiften, säger Pierre Jonsson.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!