Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

70-åring knockades på boulebana - en åtalas

Här, på boulebanan, kom två spelare ihop sig. Det slutade i åtal.
Foto: Polisen

Pensionärerna spelade som vanligt på boulebanan i Harlösa när två av dem kom ihop sig kring spelet. Det slutade i att en kvinna i 70-årsåldern knuffades omkull och slogs medvetslös, enligt åtalet i Lunds tingsrätt.

Det var i april i år som pensionärsföreningen i Harlösa träffades för att spela boule.

Kvinnan, som är i 70-årsåldern, har för polisen berättat att hon spelar boule två dagar i veckan sedan många år tillbaka. Så har även den motspelare, en jämnårig man, som denna dag blev osams med kvinnan kring vems tur det var att kasta ut den lilla bollen, "lillen", för en ny spelomgång.

Fick blödningar i huvudet

Enligt åtalet blev mannen efter en diskussion på boulebanan arg och knuffade omkull kvinnan. Mannen, som är djupt ångerfull, menar att han inte menade att knuffas hårt men att han är fumlig på grund av en gammal skada. Han säger i förhör att kvinnan retats med honom innan händelsen.

Kvinnan ramlade omkull på banan, slog i huvudet och blev medvetslös. Hon fördes med ambulans till sjukhus där hon fick vårdas i tio dagar för blödningar i huvudet.

Medspelarna kallas som vittnen

Nu åtalas mannen för ofredande och vållande till kroppsskada.

Till rättegången som kommer att hållas i Lunds tingsrätt kommer medspelarna att kallas som vittnen. De har i förhör berättat att det inte är första gången mannen och kvinnan munhöggs om spelet, men att det inte brukar gå till handgripligheter.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!