Här, på boulebanan, kom två spelare ihop sig. Det slutade i åtal. Foto: Polisen
Här, på boulebanan, kom två spelare ihop sig. Det slutade i åtal.  Foto: Polisen

70-åring knockades på boulebana - en åtalas

Publicerad

Pensionärerna spelade som vanligt på boulebanan i Harlösa när två av dem kom ihop sig kring spelet. Det slutade i att en kvinna i 70-årsåldern knuffades omkull och slogs medvetslös, enligt åtalet i Lunds tingsrätt.

Det var i april i år som pensionärsföreningen i Harlösa träffades för att spela boule.

Kvinnan, som är i 70-årsåldern, har för polisen berättat att hon spelar boule två dagar i veckan sedan många år tillbaka. Så har även den motspelare, en jämnårig man, som denna dag blev osams med kvinnan kring vems tur det var att kasta ut den lilla bollen, "lillen", för en ny spelomgång.

Fick blödningar i huvudet

Enligt åtalet blev mannen efter en diskussion på boulebanan arg och knuffade omkull kvinnan. Mannen, som är djupt ångerfull, menar att han inte menade att knuffas hårt men att han är fumlig på grund av en gammal skada. Han säger i förhör att kvinnan retats med honom innan händelsen.

Kvinnan ramlade omkull på banan, slog i huvudet och blev medvetslös. Hon fördes med ambulans till sjukhus där hon fick vårdas i tio dagar för blödningar i huvudet.

Medspelarna kallas som vittnen

Nu åtalas mannen för ofredande och vållande till kroppsskada.

Till rättegången som kommer att hållas i Lunds tingsrätt kommer medspelarna att kallas som vittnen. De har i förhör berättat att det inte är första gången mannen och kvinnan munhöggs om spelet, men att det inte brukar gå till handgripligheter.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag