Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stor ökning av covid- patienter på intensiven

Antalet nya covidfall har minskat i Skåne de senaste dagarna.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Antalet patienter med covid-19 som behöver intensivvård i Skåne har ökat med 60 procent senaste dagarna. 

Just nu vårdas 166 på sjukhus i Skåne, varav 24 på intensiven. 

Det är dock betydligt mindre än under toppen av andra vågen då över 600 covidpatienter vårdades, varav 60 personer vårdades på intensiven. 

Enligt Region Skånes senaste rapport vårdas nu 166 personer med covid-19 på sjukhus i Skåne, vilket är på ungefär samma nivå som i fredags då 158 vårdades. 

Däremot har det skett en ökning av antalet på intensiven senaste dagarna.

Just nu intensivvårdas 24 stycken, vilket kan jämföras med 15 i torsdags och 18 i fredags. Hur många av dessa som är utomläns framgår dock inte av regionens statistik. 

Det ska dock också sägas att trycket på sjukvården är på en betydligt längre nivå än under toppen av andra vågen, i januari. Då vårdades totalt över 600 patienter med covid-19 på sjukhus i Skåne och över 60 på intensiven. 

Samtidigt rapporterar Region Skåne 329 nya fall av covid 19. Här syns ingen ökning senaste dagarna, tvärtom har det genomsnittliga antalet fall per dag gått ner successivt senaste dagarna. 

Blekinge skärper restriktioner efter skenande smitta

Smittskyddsläkaren: "Mycket skarp uppmaning till allmänheten"

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!