Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

60-plussare erbjuds en tredje dos i region Skåne

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Maria Landgren är vaccinsamordnare i region Skåne.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
ARKIVBILD.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Alla i riskgrupp och 60- till 64-åringar kan snart vaccinera sig med en tredje dos i region Skåne.

En påfyllnadsdos erbjuds med start den 13 december, skriver Norra Skåne

Alla i riskgrupp och som är 60- till 64 år gamla kommer erbjudas en tredje spruta. Kallelser börjar skickas ut denna vecka, skriver Norra Skåne. 

Sjukhusens egna vaccinationsmottagningar har redan börjat kalla personer i olika riskgrupper för en påfyllnadsdos av covid-vacin. Det handlar om personer mellan 18 och 64 år med någon form av sjukdom eller tillstånd som innebär ökad risk för att bli allvarligt sjuk i covid-19.

– Den som berörs kommer inom den närmsta tiden att få en kallelse till sin vårdcentral eller sjukhus och behöver inte höra av sig till vården, säger Maria Landgren, vaccinsamordnare i Region Skåne, till Norra Skåne. 

1177:s hemsida

Nästa vecka börjar även regionens vårdcentraler att kalla sina riskgrupper. Det har också bestämts att alla 60- till 64-åringar ska erbjudas en påfyllnadsdos med start den 13 december.

Samtliga kan vaccinera sig på vårdcentraler eller vid sjukhusens vaccinationsmottagningar och kan boka tid genom 1177:s hemsida. Gruppen har släppts på tidigare för att begränsa den ökade smittspridningen, skriver Norra Skåne. 

SE FLER NYHETER: Övergreppen på danska körflickor skakar operan

Frustrationen bland de anställda på Malmö opera har eskalerat