59-årig dansk misstänkt för fler än 300 sexbrott

Publicerad

Den 59-årige danske mannen uppgav att han var 15 år gammal – sen uppmanade han barn att klä av sig och skicka sexuella bilder. 

Nu har den danska mannen åtalats för flera hundra sexuella övergrepp mot barn via internet.

De yngsta utsatta ska vara så unga som åtta år, enligt Ekstrabladet

Polisen på Nordsjälland fick först kännedom om mannens aktiviteter 2014. Sedan dess har en massiv förundersökning mot mannen pågått.

Den danska polisen har granskat över 100 000 chatkorrespondenser på internet. 

Nu har mannen åtalats för fler än 300 övergrepp mot barn. Sammanlagt rör det sig om 104 barn som ska ha blivit utnyttjade, enligt Ekstrabladet.

Enligt åtalet ska mannen haft ett tillvägagångssätt där han låtsats vara barn. Antingen uppgav han att han var en 15-årig pojke eller en lika gammal flicka. 

Därefter övertygade han offret att skicka sexbilder – eller klä av sig och visa sig naken via kameran på datorn. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag