Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

58 katter plågades i ödehus – par åtalas

En man och en kvinna åtalas i Blekinge tingsrätt för djurplågeri mot sina 58 katter. Katten på bilden har inget att göra med ödehuset.Foto: P. Solomon Banda / AP
En man och en kvinna åtalas i Blekinge tingsrätt för djurplågeri mot sina 58 katter. Katten på bilden har inget att göra med ödehuset.Foto: Adobe Stock

En man och en kvinna åtalas i Blekinge tingsrätt för djurplågeri mot sina 58 katter, skriver flera lokala medier.

Katterna levde i misär i ett ödehus i Ronneby kommun. Kvällstid kom paret förbi för att mata djuren och ge dem vatten, men i övrigt fick katterna klara sig själva.

Länsstyrelsens kontrollanter upptäckte missförhållandet i somras, varpå veterinär kallades till platsen. I ödehuset, som luktade starkt av avföring, påträffades flera magra och sjuka katter.

Två av katterna var döda, och flera kattungar var antingen missbildade eller sammanväxta. Veterinären tvingades avliva dessa omedelbart.

I polisförhör bekräftar paret att de inte bott i huset med katterna. Däremot hävdar den åtalade kvinnan att katterna inte har lidit.

”Det var inget som jag upplevde det som”, säger hon i polisförhör enligt BLT.

Paret hävdar att de gjorde vad de kunde för att ta hand om sina 58 katter, men glömde bort att kastrera hanarna.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!