Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

58-årig man i permobil misshandlad på tåget

Den 58-årige mannen ska ha suttit i sin permobil när han blev misshandlad på tåget. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.Foto: PRIVAT
Järnvägsstationen i Ronneby.Foto: Google Maps

Den rullstolsburne mannen ska ha blivit misshandlad och bestulen på flera värdehandlingar ombord på tåget mellan Göteborg och Ronneby.

Polisen fick larm om händelsen på lördagskvällen. Den rullstolsburne mannen ska senare ha förts till sjukhus för omplåstring.

Den aktuella händelsen ska ha skett vid 16.40-tiden ombord på ett tåg mellan Göteborg och Ronneby.

Den 58-årige mannen är hemmahörande i Göteborg och satt sig på tåget till Blekinge.

Men ett par stationer före slutstationen i Ronneby ska han ha blivit både misshandlad och bestulen på id-kort, kontokort och sin tågbiljett. Vid misshandeln ska mannen bland annat ha blivit slagen i bröstet.

Skickade ambulans

Både ambulans och polis skickades till platsen. Enligt polisens ledningscentral ska mannen då ha uppträtt förvirrat och klagat på bröstsmärtor.

Den skadade mannen satt i permobil och fick senare föras till sjukhus för vård.

Enligt polisens inre befäl ska det finnas ett vittne till händelsen ombord på tåget. Polisen har också stora förhoppningar om att övervakningskameror ombord i tågvagnen kan styrka händelsen och identifiera gärningspersonerna.

På söndagen hade fortfarande ingen misstänkt gripits för händelsen på tåget. Det hela har rubricerats som misshandel och försök till rån. Orsaken till att det rubriceras som rånförsök har att göra med att de tillgripna sakerna saknar ekonomiskt värde.

I nuläget finns inga signalement på gärningspersonerna.