Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

53-årig man greps efter skottlossning

VAPENBROTT. En 53-årig man greps för grovt vapenbrott i går i Axeltofta söder om Landskrona.
Foto: Fredrik Nilsson

Ett stort område spärrades av och tungt beväpnad polis sattes in efter en skottlossning utanför Landskrona i går eftermiddag.

En 53-årig man greps för grovt vapenbrott och fem gevär togs i beslag. Mannen släpptes senare på kvällen.

Vittnen såg och hörde hur mannen avlossade ett gevär utomhus i Axeltofta söder om Landskrona vid 14-tiden i går eftermiddag. Han ska ha skjutit i luften.

Polisen larmades och säkrade först ett stort område runt den fastighet där mannen förmodades vara. Som mest arbetade ett tiotal patruller och polispiketen med ärendet.

All trafik stoppades och linjebussar i trafik dirigerades om för att inte passera nära den misstänktes hus. Polisen ville inte heller gå fram till fastigheten eftersom mannen kunde vara farlig.

Efter några timmar kontaktades mannen per telefon och blev ombedd att komma ut ur huset - obeväpnad. Poliser väntade i skydd utanför.

Gjorde inget motstånd

Han gjorde inget som helst motstånd utan kom lugnt ut och överlämnade sig. Han kördes direkt till Helsingborgs polishus för förhör.

En kvinna i 50-årsåldern och en man i 20-årsåldern som också fanns i huset hördes av polisen som vittnen men är inte misstänkta för brott.

Inne i fastigheten tog polisen fem gevär i beslag - både hagelvapen och kulgevär - plus ammunition till dem. Mannen hade giltig licens för alla fem.

- Men han är inte folkbokförd på den adressen och då får han inte heller förvara vapnen där, säger polisens informatör Calle Persson.

Misstänkt för brott

Under eftermiddagen och kvällen förhördes 53-åringen som misstänkt för grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan - även skott i luften kan träffa en människa på långt avstånd.

Han släpptes vid 20.30-tiden men betecknades då som fortsatt misstänkt för brott. Polisen behöll alla hans gevär - och han riskerar få problem med att behålla sin vapenlicens.