Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

51-åringen häktad för kidnappning av flicka

Under fredagen tvingades 13-åriga Elin in i en bil utanför sin skola och fördes bort mot sin vilja.

Nu har en 51-årig man häktats på sannolika skäl misstänkt olaga frihetsberövande.

Ytterligare två personer sitter frihetsberövade misstänkta för inblandning i kidnappningen.

Inför ögonen på sina klasskamrater tvingades 13-åriga Elin in i en bil utanför Skansenskolan i Mörbylånga efter skoldagens slut på fredagen. I och med bortförandet inleddes en massiv polisinsats och misstankarna riktades snabbt mot en 51-årig man hemmahörande i Norrköping.

Hålls isolerad

Mannens anhölls i sin frånvaro under fredagseftermiddagen och dagen därpå lämnade 51-åringen självmant över sig till polisen. Under tisdagen genomfördes häktningsförhandlingen i Kalmar tingsrätt. Förhandlingarna hölls bakom stängda dörrar.

51-åringen är nu häktad på sannolika skäl misstänkt olaga frihetsberövande. Han hålls isolerad och får inte ha kontakt med någon förutom sin advokat för att inte försvåra utredningen.

Åtal väntas komma i början av november.

Ytterligare två personer sitter sedan i måndags frihetsberövade i ärendet misstänkta för inblandning. Dels en 55-årig man som är misstänkt för olaga frihetsberövande alternativt medhjälp till brottet. Dels en 19-åring man som är misstänkt för medhjälp. De två männen anhölls efter beslut från åklagaren.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!