Foto: / RITZAU / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
 Foto: / RITZAU / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

500 HA-medlemmar tog farväl av sin vän

Publicerad

Begravningskortegen bestod av 500 Hells Angels-medlemmar och även personer från de forna ärkefienderna Bandidos.

Alla var där för att ta farväl av Hells Angels-medlemmen Kim "Nifinger" Jensen. 

Bland gästerna fanns även medlemmar från Sverige.

Begravningskortegen kördes på lördagen i Köpenhamn, från Hells Angels klubbhus på Amager till Vestre kyrkogård i Köpenhamns sydhamn.

De cirka femhundra västklädda mc-medlemmarna var där för att hedra sin mångårige HA-medlem Kim "Nifinger" Jensen, som avled före jul.

Polisen i Köpenhamn hade i förväg fått kännedom om att begravningen skulle äga rum och önskemålet om kortegekörning.

Bland gästerna fanns HA-medlemmar från Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Frankrike, Finland, Österrike, Holland, Belgien, Lettland, Kanada och Kanarieöarna, enligt Ekstrabladets reporter på plats.

Starten på mc-kiget

Kim "Nifinger" Jensen dömdes till åtta års fängelse efter en skottlossning på Kastrup i mars 1996.

En Bandidos-medlem dödades och flera skadades i samband med attentatet.

Händelsen blev starten på mc-kriget mellan Bandidos och Hells Angels. Flera andra HA-medlemmar dömdes till 16 år i fängelse eller på livstid.

En av dem var HA-medlemmen Michael Brokside, som 2014 hittades död i en arrestcell i Köpenhamns polishus.

Inget bråk

Dagen innan hade Brokside anhållits, misstänkt för inblandning i en stor narkotikahärva. Vid den begravningen deltog också flera hundra mc-medlemmar.

Hells Angels och Bandidos har på senare tid helt lagt stridigheterna bakom sig och brukar hedra varandras medlemmar genom att närvara vid olika typer av arrangemang.

Kim "Nifinger" Jensen avled efter en tids sjukdom.

Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag