Den 19-årige föraren tappade kontrollen över sitt fordon. Foto: PolisenDen 19-årige föraren tappade kontrollen över sitt fordon. Foto: Polisen
Den 19-årige föraren tappade kontrollen över sitt fordon. Foto: Polisen
En av bilarna demolerades i olyckan. Nu yrkar försäkringsbolag på ersättning för skadorna. Foto: PolisenEn av bilarna demolerades i olyckan. Nu yrkar försäkringsbolag på ersättning för skadorna. Foto: Polisen
En av bilarna demolerades i olyckan. Nu yrkar försäkringsbolag på ersättning för skadorna.  Foto: Polisen

5-åring skadad efter vansinnesfärd i 160

Publicerad

Den mötande bilen hade inte en chans när 19-åringen tappade kontrollen över sitt fordon. 

Vansinnesfärden slutade i en våldsam frontalkrock på Amiralsgatan. 

Föraren hävdar att han tvingades väja för en kanin. 

Föraren fullkomligen dånade fram på centralt belägna Amiralsgatan i Malmö i april förra året. Hastighetsbegränsningen på 40 kilometer i timmen sprängde han med råge, enligt åklagaren.

Flera vittnen berättar samstämmigt om att bilen höll mellan 140 och 160 kilometer i timmen, i bussfilen på vägen. 

Enligt vittnen ska bilen kört i 140-160 kilometer i timmen. Foto: Polisen

Kraschade in i mötande bil

Plötsligt tappade den 19-årige föraren kontrollen över sitt fordon. Bilen touchade en refug och krockade med en personbil som körde i samma riktning, men i ett annat körfält. Bilen korsade ett gräsområde, stötte samman med en lyktstolpte innan bilen kraschade med en mötande bil. 

Vansinnesfärden fick ett abrupt slut och kraschen blev så våldsam att flera bilar fick omfattande skador. 

I den mötande bilen satt två vuxna och två barn. En 5-årig flicka fick skador i ansiktet och ska enligt uppgift blivit mycket skakad av händelsen. I övrigt skadades ingen fysiskt. 

Åtalas

Den 19-årige man som framförde bilen på Amiralsgatan förnekar brott och har lämnat en förklaring. 

I förhör berättar han att en kanin plötsligt dök upp framför bilen, som han tvingades väja undan för.

Så här såg en av bilarna ut efter kraschen. Foto: Polisen

19-åringen har nu åtalats misstänkt för grov vårdslöshet i trafik. Han medger de faktiska omständigheterna – händelseförloppet – men nekar alltså till brott. Åklagaren yrkar också på att mannen ska betala knappt 150 000 i ersättning till försäkringsbolag. 

I bevisningen mot honom finns dessutom ett informationsunderlag som styrker händelseförloppet, en skiss över platsen och fotografier som togs kort efter olyckan. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag