Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

40+? Då minskar din chans att få nytt jobb

40? Inte mycket att fira om du söker nytt jobb, enligt ny forskning.Foto: Colourbox
Forskningen vid Linnéuniversitetet visar att chansen att få ett nytt jobb minskar redan vid 40 års ålder.Foto: Jonas Ljungdahl / Pressbild

Den som är över 40 år har svårare att få ett nytt jobb än sina yngre konkurrenter.

Diskrimineringen lyfts upp i ny forskning.

– Det är ett problem, både för samhället och för individen, säger Magnus Carlsson, docent i nationalekonomi vid Linnéuniversitetet.

Om chanserna minskar att få kontakt med en rekryterare redan i 40-årsåldern är det i princip omöjligt som 65-åring enligt forskningen som Magnus Carlsson och Stefan Eriksson gjort, skriver nyhetsbyrån TT.

I projektet skickades över 6 000 fiktiva arbetsansökningar ut till 2 000 arbetsgivare. Enligt Carlsson och Erikssons rapport sjunker sannolikheten att gå vidare i en anställnignsprocess redan 40-årsåldern, sedan minskar arbetsgivarnas intresse ännu mer.

Kvinnor drabbas

Forskningen visar också att åldersdiskrimineringen drabbar kvinnor hårdare än män.

För forskarna kom den tidiga diskrimineringen oväntat. 

– Vi hade en hypotes innan studien att det skulle finnas en brytpunkt i 55-årsåldern. Tittar man på arbetsmarknadsstatistik på arbetslöshet och chanser att få jobb ser det ut som att det händer något där. Det var förvånande att det startade så pass tidigt, säger Magnus Carlsson till TT.

Magnus Carlsson, docent vid Linnéuniversitetet.Foto: Pressbild

En teori till diskrimineringen är att det finns fördomar om att äldre arbetssökande är mindre lätta att anpassa, inte så flexibla och inte så lättlärda.

Det stämmer inte helt, enligt Magnus Carlsson som inte kan hitta något stöd i forskningen för att arbetsförmågan försämras på det viset i takt med att man blir äldre.

Mindre anpassningsbara

Arbetsgivarna har ofta en stereotyp bild av äldre arbetssökande. De ses som mindre anpassningsbara, mindre flexibla och inte lika lättlärda.

Det finns dock inget stöd i forskning för att äldres arbetsförmågor försämras på detta sätt, enligt Magnus Carlsson. Han lyfter i stället fram den äldre arbetssökandens erfarenheter.

Någon enkel lösning på problemet finns inte men forskarna nämner bland annat en starkare lagstiftning kring åldersdiskriminering men också ett arbete med att förändra attityderna, skriver TT.