Helikopter och räddningstjänst söker vid havet. Foto: Lotta SvahnHelikopter och räddningstjänst söker vid havet. Foto: Lotta Svahn
Helikopter och räddningstjänst söker vid havet. Foto: Lotta Svahn
Räddningstjänsten är på plats. Foto: Lotta SvahnRäddningstjänsten är på plats. Foto: Lotta Svahn
Räddningstjänsten är på plats. Foto: Lotta Svahn
Helikopter söker i området efter den försvunne pojken. Foto: Lotta SvahnHelikopter söker i området efter den försvunne pojken. Foto: Lotta Svahn
Helikopter söker i området efter den försvunne pojken. Foto: Lotta Svahn

4-årig pojke försvann – stor sökinsats pågick

Publicerad

Ett intensivt sökarbete pågick under torsdagskvällen efter en 4-årig pojke – med bland annat polishelikopter – vid vattnet i Helsingborg. 

– Vi letade med dykare längs med strandkanten, säger Lennart Linderos, inre befäl på Räddningstjänsten Skåne Nordväst.

Pojken försvann från sina föräldrar vid 16.40 under torsdagseftermiddagen från en lekplats på Gröningen i centrala Helsingborg. Strax därefter larmades försvinnandet ut som en befarad drunkning.

Den mörkhårige pojken ska vid tillfället ha varit iklädd blå skor, blå byxor och en grå T-shirt.

Ett stort räddningspådrag skickades till platsen och räddningstjänsten dök i havet.

– Vi letade med dykare längs med strandkanten. Lekplatsen där pojken befann sig tidigare ligger ungefär 25 meter från vattnet, så vi letade i havet som en säkerhetsåtgärd, säger Lennart Linderos, inre befäl vid Räddningstjänsten Nordväst.

Polisen skickade även en helikopter som skulle hjälpa till i sökandet efter den försvunne pojken. 

– Två patruller försökte få fler uppgifter från föräldrarna och därefter lägga upp sökandet utifrån det. Även en polishelikopter skickades, säger Calle Persson. 

Hittades välbehållen

Det dröjde till 19-tiden tills polisen fann pojken, välbehållen.

– Han ska ha gått ungefär 800 meter från platsen som han försvann från, förbi hamnen, säger Lennart Linderos. 

Letade med hund

Ett vittne på platsen berättar om hur polis och räddningstjänst letade för fullt i området.

– Det finns massor med buskar här, de sökte bland annat med hundar för att hitta pojken. Det är mycket människor på Gröningen i dag och det är lätt för en liten pojke att komma bort, säger vittnet Lotta Svahn.

Relaterade ämnen
Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag