Den 4-åriga flickan kidnappades från förskolan och utnyttjades sexuellt. Nu berättar pappan om mardrömmen. Foto: Google Maps
Den 4-åriga flickan kidnappades från förskolan och utnyttjades sexuellt. Nu berättar pappan om mardrömmen.  Foto: Google Maps

4-årig flicka våldtogs – kunde peka ut förövare

Publicerad

Den 4-åriga flickan kidnappades från förskolan och våldtogs

Flickans berättelse om det som hänt ledde till att mannen kunde gripas.

 – Dessvärre kommer hon ihåg de fruktansvärda sakerna han gjorde, men i stället för att sudda bort minnena kallar hon dem hemska, säger pappan till Ekstrabladet

I torsdags häktades en 33-årig man misstänkt för våldtäkt i danska Århus. Han ska i onsdags ha lyft en 4-årig flicka över staketet och, enligt den danska polisen, våldtagit henne.

En timme senare kom flickan tillbaka till förskolan.

Flickan minns vad som hänt

Nu berättar flickans pappa om hennes minnen efter de sexuella övergreppen hon utsattes för. 

I en intervju med Ekstrabladet säger pappan att hans dotter minns vad som hände, har kunnat berätta om det – och att det ledde polisen till den nu misstänkta mannen.

– Utan hennes skarpa och mycket precisa iakttagelser hade polisen inte kunnat gripa den misstänkte så fort. Polisen är mycket imponerad över att hon trots sina upplevelser kom ihåg detaljer, säger pappan. 

Men bortförandet har satt spår. Minnena är hemska och familjen har därför lämnat Århus för att bearbeta händelsen under sommaren.

Därefter ska hon gå i terapi. 

– När hon om några år förstår vad som hänt ska hon inte gå i lås och bara rädd för att tänka tillbaka.

– Hennes mamma och jag är otroligt stolta över hur fantastiskt och hanterat hela situationen, säger han. 

"Ingen önskar ju det här"

Flickan undersöktes noggrant på sjukhus efter händelsen, och enligt polisen har de funnit spår från sexuella övergrepp. 

Men vad för typ av spår vill de inte gå ut med under utredningsarbetet. 

Den 4-åriga flickan lyftes över staketet på förskolan och var borta i en timme.

Men någon kritik mot pedagogerna som arbetade har familjen inte. 

– Det är hårt åtdraget efter nedskärningar och besparingen. De har det svårt. Ingen pedagog önskar ju att ett barn utsätts för något sånt här, säger pappan till Ekstrabladet. 

Den 33-årige mannen häktades i torsdags och förblir i häktet i minst fyra veckor. 

 

LÄS MER: Man ska ha kidnappat fyraåring från förskola – och våldtagit henne 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag