Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

4 000 drabbade av blufföretag i Malmö

En av de misstänkta i bluffhärvan.
Foto: Rickard Nilsson

MALMÖ. Blufföretaget ringde upp småföretagare runtom i landet och påstod sig sälja internetannonser, men om företagarna vägrade att betala hotades de med kronofogden.

Polisen misstänker att över 4 000 personer har drabbats.

Nio personer har hittills häktats och minst 50 personer är misstänkta, skriver Sydsvenskan.

Utredningen växer för varje dag. Polisen slog till mot Malmöföretaget i slutet av september och husrannsakan gjordes på flera platser i Malmötrakten. Datorer och annan utrustnings togs i beslag och sex personer greps i samband med tillslaget.

Företaget har påstått sig sälja annonser på internet till småföretagare runtom i Sverige. Men om företagarna vägrade att betala hotade bolaget med kronofogden.

– Det rör sig om flera miljoner som företaget har fått in. Vi har ännu inte hela bilden klar för oss, säger kammaråklagare Magnus Pettersson till tidningen.

50 misstänkta – nio häktade

Hittills har nio personer häktats, men varje dag plockas nya personer in till förhör, minst 50 personer är misstänkta. Misstankarna gäller grovt bedrägeri och försök till grova bedrägerier. Kvällsposten har sedan tidigare berättat om den 43-årige ex-bankchefen som är av de som häktats i samband med härvan.

Polisen utreder samtidigt fyra andra misstänkta blufföretag i Malmö. Utredning omfattar ungefär 40 000 sidor och beräknas vara klar till årsskiftet.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!