En 36-årig man begärs häktad för mord. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
En 36-årig man begärs häktad för mord. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

36-åring begärs häktad för mord

Publicerad

Den 28 maj höggs en man ihjäl, på Möllevångstorget i Malmö.

På fredagen begärdes en 37-årig man häktad, misstänkt för mordet.

Sedan tidigare sitter en 42-årig man häktad.

När larmet kom, 22.47 på söndagskvällen, rubricerades brottet som grov misshandel.

En 45-årig man har knivskurits på Möllevångstorget i Malmö och ingen var gripen. Natten mot måndag konstaterades att mannen hade avlidit av sina skador och enligt vittnesuppgifter var han tidigare under kvällen inblandad i ett bråk. 45-åringen var inte skriven i Malmö och det är okänt huruvida konflikten – som utbröt tidigare under kvällen – ledde till mordet.

En 42-årig man har gripits och suttit häktad, misstänkt för mordet. Själv nekar han till all inblandning.

Ännu en person begärd häktad

På fredagen begärdes också en 36-årig man häktad, misstänkt för mord. Mannen är skriven på en adress i en grannkommun till Malmö.

Han är sedan tidigare dömd för bland annat grovt hot mot tjänsteman, sexuellt ofredande och grov misshandel. 

Enligt polisen har mordet inga kända kopplingar till gängkriminalitet.

Motivet till mordet på Möllevångstorget är ännu okänt. Polisen har genomfört ett stort antal förhör och polishundar och tekniker har gjort fynd på platsen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag