Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

36-åring åtalas för vansinnesfärd i taxi

Mannen hotade taxichauffören med en skruvmejsel.
Foto: Karsten Petersen
Mannen hittades i sin bostad efter en intensiv polisjakt.
Foto: Karsten Petersen

Den 36-åriga mannen misstänks för att ha stulit kläder för 150 00 kronor och för att när han avslöjades ha inlett en vansinnesfärd i taxi genom Malmö.

Mannen åtalas nu för totalt 19 brott, bland annat hot mot tjänsteman, narkotikabrott och för att ha stulit en dator från Sydsvenskans lokaler. 

Mannen ska tidigt på morgonen den 20 februari ha ertappats med att ha stulit kläder på Triangeln i Malmö till ett värde av 150 000 kronor. Efter stöldräden var mannens plan att lämna köpcentret i en taxi.

En väktare kände dock igen mannen när denne stod i köpcentrets garage, vilket resulterade i att 36-åringen flydde från platsen genom att hota taxichauffören med en skruvmejsel mot halsen, enligt åtalet.

Chauffören lyckades kasta sig ur bilen och kunde på så sätt undkomma den 36-årige våldsmannen, enligt Sydsvenskan

36-åringen fortsatte då färden på egen hand, en färd som i mångt och mycket tog formen av en vansinnesfärd längs Malmös gator. Under färden körde taxibilen på en ung man som skadad fick föras till sjukhus enligt Sydsvenskan.

Polisen tappade bilen ur sikte och den återfanns först när dess förare övergivit bilen och lämnat platsen. Efter att polisen genomfört flera husrannsakningar kunde den misstänkte 36-åringen gripas.

Erkänner delvis

Mannen har i polisförhör erkänt vissa av de sammanlagt 19 brott han åtalas för. Till dessa finns ett erkännande av stöld av en dator från Sydsvenskans lokaler, lokaler som tidningen delar med bland andra Kvällsposten och TT.

Det var i december 2020 som Sydsvenskan och förlorade en dator efter ett inbrott. Själva datorstölden blev inte den största skadan då en säkerhetsdörr som tillhör Sydsvenskan ska ha försökts brytas upp med hjälp av kofot. Totalt orsakades skador för över 30 000 kronor.

Utöver stölden är mannen åtalad för grovt tillgrepp av förskaffningsmedel, grovt olaga hot och narkotikabrott. 

När han hittades i sin bostad hade han både kokain och amfetamin i kroppen. Mannen har erkänt narkotikabrottet men hävdar att han inte skadat eller hotat någon. 

Sedan tidigare är mannen dömd för att ha stulit vid flera tillfällen. Han är även dömd för hot och narkotikabrott med åtta månaders fängelsestraff som påföljd. Detta ska ännu inte vunnit i laga kraft.

TV: Ung man gripen – 18-åriga kvinnan misstänkt mördad

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!