Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

35-årig man häktad för mord på kvinna

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

Den man i 35-årsåldern som i helgen misstänks ha dödat en kvinna i 50-årsåldern i Helsingborg häktades för mord under tisdagen.

Ännu finns dock inga svar på hur kvinnan avlidit. De uppgifterna väntas först senare.

Det var tidigt i lördags morse som kvinnan i 50-årsåldern fördes i ambulans till Helsingborgs lasarett. Där insåg läkarna att de inte kunde göra något och kvinnan dödförklarades.

Därefter ska det ha varit den ansvariga läkaren på sjukhuset som ansåg att omständigheterna kring dödsfallet varit så oklara att polis larmades.

En stund senare kunde den misstänkte mannen i 35-årsåldern gripas i den aktuella lägenheten.

Enligt den häktningsframställan som lämnades in till Helsingborgs tingsrätt på tisdagen antas det misstänkta mordet ha skett någon gång från klockan åtta på morgonen den 7 maj till halvfyratiden på morgonen den 8 maj.

Skrivna i lägenheten

Både kvinnan och mannen var sedan februari i år skrivna i lägenheten i norra Helsingborg. Paret var under knappt två års tid gifta med varandra. 

De skilde sig 2019 och mannen flyttade då till ny adress. I februari i år flyttade han dock tillbaka till kvinnan igen.

Enligt åklagaren ska ha varit den misstänkte själv som larmade 112.

– Man kan säga att de är de samlade omständigheterna som gör att han misstänks för brott, säger Kristina Wedelsbäck. Vi har en uppfattning om vad som hänt utifrån de fynd som gjorts i lägenheten.

Under tisdagen fanns dock fortfarande inga säkra uppgifter på hur kvinnan avlidit. Svaret från rättsläkarna i Lund dröjer, även om flera underhandskontakter tagits. 

– Men vi har möjliga scenarier där vi nu söker bekräftelse, säger Kristina Wedelsbäck.

Enligt åklagaren ska det ha rått oordning i lägenheten.

Flera oklarheter

Den döda kvinnan ska även ha anträffats under ”konstiga omständigheter”. Det rådde även inledningsvis oklarhet kring hur länge offret varit avlidet.

Den misstänkte har efter gripandet suttit anhållen, på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen hålls nu häktad på skälig grund, den svagare misstanken, i en vecka framåt.

Åklagaren Kristina Wedelsbäck säger att hon omedelbart efter häktningsförhandlingen gav polisens utredare en rad uppgifter att ta fram svaren på, som en del i utredningen.

”Lämnat berättelse”

Enligt den misstänktes försvarare, advokat Torsten Andersson, är mannen i 35-årsåldern hörd av polisen vid två tillfällen, senast i söndags.

– Han har lämnat sin berättelse och förnekar brott. Det är allt jag kan säga i nuläget, säger advokaten.

Det är oklart om häktningen ska överklagas till hovrätten.

Så många brott anmäldes i Sverige 2020

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet (Brå).

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!