32-åringen häktad efter kidnappning

Foto: Patrick Persson

Den 32-årige mannen misstänks ha kidnappat en ung flicka i Kristianstad i veckan.

Nu har han häktats mot sitt nekande.

Nätdejten slutade i en mardröm för den 16-åriga Kristianstadsflickan.

Hon bojades med handklovar och kördes i en bil av den dubbelt så gamle mannen mot Malmö.

Men polisen hann stoppa bilen bara en knapp halvtimme efter att föräldrarna slagit larm och tog mannen på bar gärning för människorov.

Mannen nekar till brott men häktades på fredagseftermiddagen efter en lång förhandling misstänkt för människorov.

Okänd för polisen

Mannen är anställd som datortekniker i ett skånskt företag, har ord om sig att vara driftig och duktig med datorer och ett stort och brinnande intresse för att fotografera på sin fritid.

Men på hans hemsida finns inte bara djur och natur utan även ett stort antal bilder av halvnakna unga flickor, poserande i behå eller tunna ­linnen.

Den 32-årige mannen är helt okänd av polisen, aldrig dömd eller straffad för något.

SÅ GICK DRAMAT TILL

Tisdag eftermiddag/kväll

Här inleddes dramat

Den 32-årige mannen kom nyligen i kontakt med 16-åringen på ett internetforum. Enligt polisen har de båda haft en kortare tids umgänge med varandra på nätet och på tisdagen träffades de på en adress i Kristianstad.

Tisdag kväll

Polisen larmas

Under eftermiddagen och kvällen fattar flickans föräldrar misstankar mot mannen som har kört i väg med flickan. Klockan 22.52 larmar de polisen och lämnar långtgående upplysningar om mannen och bilen som de båda färdas i.

Tisdag natt

Här grips mannen

Sent på tisdagskvällen upptäcks ­mannens bil av en polispatrull i Malmö. När 32-åringen kl 23.15 svänger av från Amiralsgatan upp på avfarten mot ­Rosengårds Centrum stoppas han av flera patruller.

Tisdag natt

Lägenheten undersöks

I samband med gripandet på Amiralsgatan kör polisen hem till mannens bostad, en lägenhet i stadsdelen Sorgenfri, bland annat för att utreda om fler män väntar på paret.

Senare under natten återvänder polisen för en husrannsakan. Samtidigt tas hans bil i beslag och bärgas till polisens garage i utkanten av Malmö för teknisk undersökning.

Onsdag morgon

Mannen anhålls

Mannen förs direkt efter gripandet till polishuset i Malmö. Efter inledande förhör anhålls han efter beslut av jour­åklagare. Under gårdagen förflyttades han till polishuset i Kristianstad. Misstanken är människorov.

Fredag eftermiddag

Mannen häktas

Efter en lång förhandling häktas 32-åringen mot sitt nekande misstänkt för människorov.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!