32-åringen på plats i rätten. Hundburen hittades bredvid sängen i mannens lägenhet. Polisen hittade även hundkoppel och sexleksaker i lägenheten. Foto: Tomas Leprince och Polisen
32-åringen på plats i rätten. Hundburen hittades bredvid sängen i mannens lägenhet. Polisen hittade även hundkoppel och sexleksaker i lägenheten. Foto: Tomas Leprince och Polisen

32-åring utsatte flicka för sextortyr

Publicerad
Uppdaterad
Mannen stängde in flickan i en hundbur, piskade henne med rotting och kissade på henne.
I dag inleddes rättegången mot 32-åringen som står åtalad misstänkt för grov misshandel.
Klockan nio på tisdagen inleddes rättegången mot den 32-årige mannen i Malmö tingsrätt. Han står åtalad misstänkt för grov misshandel.
Åklagaren vill med rättegången ha en rättslig bedömning av gränsen för hur mycket våld som är lagligt i en frivillig sexakt med grova våldsinslag. Frågan har aldrig prövats i svensk rätt.
Den i dag 17-åriga flickan var inte på plats. Enligt åklagaren och målsägarbiträdet mår hon för dåligt för att höras. Försvaret framförde att de gärna skulle höra henne i rätten men menar att de vill bespara flickan den mediala uppmärksamheten.

Ville ha stängda dörrar

Förhandlingen började med att åklagaren och målsägandebiträdet begärde stängda dörrar av hänsyn till flickan, men rätten ansåg inte skälen tillräckliga med hänsyn till offentlighetsprincipen. Förundersökningen var också utan sekretess när åtalet gavs in.

Visade upp piskor

Mannen fick kontakt med den då 16-åriga flickan på ett sexforum. Han säger att han sysslat med denna typ av rollspel i flera år och anser sig vara bra på att bedöma folk, om de verkligen vill göra vad de säger att de vill. Enligt honom har allt varit frivilligt. Han har inte gjort något som flickan inte velat.
- Jag nöp henne i bröstvårtorna för att känna av att det var okej, berättar mannen.
Flickan ska även ha burit ögonbindel, sovit och ätit på golvet, låtit sig urineras på och vistats i en hundbur. Hon piskades med rotting och linjal och mannen satte också krokodilklämmor på hennes bröst och lät henne stå på tå bunden med dessa till väggen.
32-åringen och advokaten Bo Peterson hade med sig olika pisk- och slagverktyg i syfte att illustrera vad som är vanligt inom det som kallas BDSM - Bondage, Dominans, Sado och Masochism
32-åringen tog bland annat upp en linjal och visade man "värmer upp" kroppen med små lätta pisk som ljuder i rättssalen.
- Jag kan avgöra om det blir blåmärken eller inte, säger han och berättar att flickan ville ha det.

"Fanns inga tveksamheter"

Åklagaren ifrågasatte varför mannen överhuvudtaget hade denna typ av sex med flickan när han såg hennes armar.
- Man kan ju inte vara diskvalificerad från livet på grund av vad man gjort innan. Hon var ingen skör person för mig. Hon sade att det var fyra år sedan och jag såg att hon hade gamla ärr.
Åklagaren undrade om han inte märkte att flickan också mådde dåligt och hade ätstörningar, om han inte felbedömde hennes hälsotillstånd.
Men mannen menar att många flickor och kvinnor har olika matproblem.
- Det är ingen jättegrej för mig att någon har ätstörningar. Hon var extremt rak mot mig och det fanns inga tveksamheter.

Tuff uppväxt

Chattsamtalen mellan 32-åringen och flickan fanns kvar i mannens dator när polisen undersökte den. Då hade flickans sexkontakt anmälts som våldtäkt av bekanta till henne.
Den 17-åriga flickan har haft en mycket tuff uppväxt med svåra psykiska problem, något hon berättade om för 32-åringen.
- En omgång smisk kan lösa upp, blev mannens svar.
Per Lindelöw
Per Lindelöw

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag