Danska skådespelerskan Birgitte Hjort Sørensen. Foto: Sven Lindwall
Danska skådespelerskan Birgitte Hjort Sørensen. Foto: Sven Lindwall

31-åring spelar Persbrandts dotter

Publicerad

I den kommande filmen "En sång från hjärtat" spelar Mikael Persbrandt både far och morfar. Danska skådespelerskan Birgitte Hjort Sørensen skämdes nästan över att få idolen som far.

– Det är en underbar roll. Men jag tror inte att Mikael Persbrandt var så nöjd med att ha en så gammal dotter, säger 31-åringen till danska Ekstrabladet.

Vanligtvis spelar Birgitte Hjort Sørensen rollen som Katrine Fønsmark i den danska tv-serien "Borgen", som även visats i SVT. Nu avslöjar hon att nästa stora roll är som Persbrandts dotter i den danska filmen "En sång från hjärtat" som just nu spelas in på Fyn.

– Det är en underbar roll. Men jag tror inte att Mikael Persbrandt var så nöjd med att ha en så gammal dotter, säger 31-åringen med ett leende, och fortsätter:

– Men det var en stor ära att spela Mikael Persbrandts dotter. Jag har varit ett stort fan av honom i många år. Vi hade några riktigt bra dagar tillsammans under inspelningen, säger hon till danska tidningen Ekstrabladet.

Far, dotter och barnbarn

49-årige Persbrandt spelar Thomas Jacob, en världsberömd singer-songwriter, som återvänder till Danmark för att spela in ett nytt album. Dottern Julie (Birgitte Hjort Sørensen) och hans 11-åriga barnbarn Noa, som Thomas aldrig har träffat, åker med till Danmark och en känslomässig historia mellan far och barnbarn utvecklar sig.

I verkligheten har Mikael Persbrandt betydligt yngre barn. De två sönerna fyller sju respektive fyra år i år.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag