Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

30 ton gammalt godis hittades vid tillslag

Det gamla godiset, dock inte det här, packades om i nya förpackningar.Foto: Diana Taliun

30 ton gammalt, smutsigt godis skulle förpackas om - och sedan säljas.

Det framkom vid tillslaget som den danska motsvarigheten till Livsmedelsverket gjorde under fredagen.

Det är danska TV2-nyheterna som rapporterar om de enorma mängderna gammalt godis som hittades vid ett tillslag som Fødevarestyrelsen, den danska motsvarigheten till Livsmedelsverket, gjorde i en källare i Valby i utkanten av Köpenhamn i dag.

När personalen från Fødevarestyrelsen slog upp portarna höll två personer just på att packa om 30 ton gammalt snask i nya förpackningar.

Inte ovanligt

Enligt danska TV2 var de hygieniska förhållandena i den snuskiga källaren synnerligen otillfredsställande. Exempelvis ska de som arbetade med godiset haft spannar som de uträttade sina behov i. Det ska inte heller ha funnits någon vask att tvätta händerna i.

Søren Jensen var med vid tillslaget och berättar att det inte är ovanligt med liknande olagliga lager.

– Tyvärr händer det ganska ofta, där vi hittar godis som lagras och hanteras på ett sådant här sätt. Ungdomarna som packade om godiset har inte kunnat tvätta händerna, så det har kommit både kolibakterier och andra bakterier på godiset, säger Jensen.

100 ton för några veckor sen

Godiset som fanns kvar vid tillslaget har beslagtagits, ska undersökas och sedan kasseras, men på grund av att fakturor saknas går det inte att spåra vilka butiker och affärer som redan fått leveranser från snusklagret.

För bara sex veckor sedan gjordes ett liknande beslag när Fødevarestyrelsen slog till mot en suspekt källare i Köpenhamnsstadsdelen Valby. Den gången hittades ännu mer äckligt godis - hela 100 ton. Vid det tillslaget var det fullt med råttor i källaren och förutom godis, så beslagtogs även läsk och vin - som förvarades i ett rum där det låg ett tjockt lager råttbajs.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!