Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

30-åring höggs i ryggen i centrala Halmstad

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Foto: Google maps

Under natten till fredagen larmades polisen till en park i centrala Halmstad. Där hade en man i 30-årsåldern blivit överfallen av en okänd gärningsman som huggit honom i ryggen med en kniv.

Mannen vårdas på sjukhus för sina skador.

– Det är till synes helt oprovocerat, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Vid midnatt – natten till fredag – attackerades en man i 30-årsåldern i en park i centrala Halmstad. Enligt polisen ska en, för 30-åringen, okänd gärningsman smugit upp bakom honom och huggit honom i ryggen med en kniv. Mannen ska även ha fått en rispa på armen i samband med händelsen.

– Han tog sig upp bakom målsägande och högg honom i ryggen, säger polisen presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

– Det är till synes helt oprovocerat.

Såväl polis som ambulans ska ha varit på plats efter händelsen som rubriceras som grov misshandel.

Inga livshotande skador

Mannen ska ha varit vid medvetande när han fördes till sjukhus. Polisen menar att skadeläget är oklart för 30-åringen – men antar samtidigt att brottsrubriceringen kan ge en indikation om skadeläget.

– Man gör väl bedömningen att han inte kunnat omkomma av skadorna, han är huggen i ryggen över axeln mot skuldran enligt våra uppgifter, säger Ostler.

Avdelningen för grova brott tar över

Polisen ska ha gjort vissa fynd vid brottsplatsen – men vill inte berätta om det rör sig om ett vapen.

Ärendet kommer nu överlämnas till polisens avdelning för grova brott i Halmstad. Ännu är ingen gripen i ärendet. Enligt Ostlers uppgifter finns heller ingen misstänkt i nuläget.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!